Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

Szerző: | 2015.04.07 | Események, Hírek

Egész napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik – a Stílusos Vidéki Éttermiség ezúttal a Villányi borvidéken, Palkonyán mutatkozik be.
Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek, hogy finom villányi borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket. A Villányi borvidék és Dél-Baranya, valamint további hét magyarországi régió ízeibe, gasztronómiájába kóstolhat bele a nagyérdemű közönség Palkonyán, április 11-én, szombaton.

A SVÉT célja, hogy időről időre összehozza a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. Palkonyán hét étterem találkozik: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron, Gere Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma és vendégségbe jön a Balaton is, hiszen a balatonfüredi Kredenc Borbisztró is ott lesz. A vendéglátó falu színes borúti kínálatát most a Haraszti-, Hárságyi-, Mokos és Zsirai Pincészetek, és a nyitott udvarházak (Fecskeház, Parázs, Nóra, Faluház) együttesen adják, Gódor András vendég sonkamesterrel együtt – nyilatkozta Becker Leonóra a Villány- Siklósi Borút Egyesület elnöke.
A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT tagjai között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztro-örökségének megújítása okán, amelynek csúcspontjai a tudás bemutatását hivatott rendezvények. Ezek a programok pontosan tükrözik az éttermek hitvallásait és remek alkalmat adnak arra, hogy felszabadultan, a vendégekkel közösen, családias környezetben tudjunk örömfőzést tartani – mondja a mostani főszervező, Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.