Húszmilliárd forint feletti rekord árbevétellel zárja az évet az Eventrend Group

Szerző: | 2024.01.03 | Hírek

Minden saját rekordját megdöntötte 2023-ban a 100 százalékban magyar tulajdonú Eventrend Group. A hazai vendéglátás és rendezvényszervezés területén meghatározó szerepet betöltő cégcsoport alapító tulajdonosai, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán számadást adtak 2023-ról.

A 2023-as évet 20,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta az Eventrend Group. Ebből 13 milliárd érkezett a gasztro, valamint 7,5 milliárd a rendezvény területéről. Utóbbi megközelítőleg évi 6000 rendezvényben való közreműködést jelent, jellemzően vendéglátós szolgáltatással. A cégcsoportnak 2023 végéig 3 és fél millió vendégkontaktja volt – ennyi ember találkozott valamilyen típusú szolgáltatásukkal.

 

Új egységek, fejlesztések a portfólióban

Kőrössy Zoltán beszámolt az újdonságokról, amelyek 2023 folyamán kaptak lendületet. Ide tartozik az Eiffel-Műhelyház üzemeltetésének elindítása, amely gasztro és event lehetőség is egyben. Szerződést hosszabbítottak a Városligeti Műjégpályával, így a Városliget Café továbbra is a cégcsoport üzemeltetésében marad. 2023-ban nyílt meg teljes kapacitással a Spoon the Boat, valamint a Gála-csoport elkezdte a D50 rendezvényközpont üzemeltetését. Tavasszal került cégcsoportos kezelésbe a Domus Vinorum.

A tavalyi évet keretezte még egy nagyon markáns teraszfelújítási hullám: a Cziniel Cukrászda, a Séf Asztala és az Evezős Sörkert kapott új arculatot, részben történtek átalakítások a Centrál Kávéház, a Gundel és a Városliget Café teraszán is. Utóbbi korszerűsítések stratégiai döntések voltak, vagyis a portfólióbővítés helyett a meglévő egységek fejlesztése volt a cél.Számos egységben – köztük van a Cziniel, a Spoon és a Gundel is – hajtottak végre megújuló energetikai fejlesztést több száz millió forint értékben. Elsősorban a gázhasználat kiváltására törekedtek, kazánfejlesztések, hőszivattyúk, napelemes rendszerek kiépítésével és a szigetelések megújításával. Ezek mögött államilag támogatott hitelek vannak.

Az Eventrend Bakancslistás Kollekciójának megismertetése is 2023-ban realizálódott. Bár a koncepció korábban is létezett, ám tavaly jutott el arra a pontra, hogy az érintett nyolc ikonikus vendéglátó egység (New York Kávéház, Centrál Kávéház, Gundel Étterem, Főőrség, Fakanál, Spoon the Boat, Városliget Café, Séf asztala) összehangoltan, egymást támogatva kommunikáljon, közös promóciókban szerepeljen.

Van okuk az örömre: Nagy Gábor (b) és Kőrössy Zoltán (j), az Eventrend Group alapító tulajdonosai | Fotó: Eventrend

Nagy Gábor mindehhez hozzátette, hogy a covid óta ez volt a legsikeresebb évük, visszatért a teljes lendület. A rekordbevétel még úgy is realizálódni tudott, hogy 2022 végén visszaadták a korábban a kezelésükben lévő szállodák üzemeltetését.

A rendezvényes szegmensből kiemelte a privát megrendeléseket, amelyek jellemzően az esküvőket vagy kisebb társaságok éttermi rendezvényeit jelentik. Az esküvők tekintetében szűkülő piaccal találkoztak 2023-ban a 2-3 évvel ezelőtti csúcsokhoz képest. Nagy Gábor feltételezése szerint ennek többek között a családtámogatási rendszerek szigorítása az oka, ami csökkentette az anyagi motivációt a házasulandók körében.

 

Ezer felett a dolgozói létszám

Az Eventrend Group 2023-ban elérte saját legmagasabb dolgozói létszámát, a cégcsoportnak 900 főállású munkatársa van a diákokkal együtt. A diákszövetkezetes és a bérelt munkaerővel együtt 1100 körül van a dolgozói létszám. Tájékoztatásuk szerint a fluktuáció vezetői szinten negatív, mert az egyetlen vezető kolléga, aki a covid alatt elhagyta a cégcsoportot, visszatért. Elindult egy markáns felnőttképzési programjuk, mintegy 250 főállású kollégának szerveztek olyan képzést, amelynek a végén szakmát kapnak. Ez lehet, hogy az eddigi saját szakmája az adott dolgozónak, amelyről korábban nem volt papírja, de az is előfordul, hogy valaki új szakmát szerez, van például olyan könyvelő, aki cukrásznak tanul most. Ez a program a duális képzési rendszer keretein belül működik. Akárcsak az oktatási terület, amelybe az Eventrend Group jelentős erőforrásokat fektetett be, együttműködve 16 iskolával és növelve a középiskolás és egyetemi gyakornokok számát. Jelenleg 159 középiskolás tanuló és 34 egyetemi gyakornok van a cégcsoportnál.

 

Minihotelek üzemeltetését tervezik

A cégcsoport hotel üzletága jelenleg szünetel, de a tulajdonosok a visszatérést tervezik. 2022 végén a rezsiválság hatására visszaadták a náluk lévő szállodák üzemeltetését, egy saját tulajdonú hotel maradt meg.A bikácsi Zichy Park Hotelt 2025-ben szeretnék megnyitni újra egy minden területre kiterjedő felújítást követően, és vannak olyan tervezett akvizíciók, amelyeken már most is dolgoznak. Olyan saját tulajdonú minihoteleket szeretnének üzemeltetni, amelyek mindegyike  egyedi, felismerhető vagyis unikális arculatot, koncepciót kap – ez egyébként jellemző a cégcsoporthoz tartozó gasztroegységek mindegyikére is.
________________________________________
Forrás: turizmus.com