Hüttéként született újjá Dobogókőn a Zsindelyes

Szerző: | 2022.10.25 | Hírek

Szeptember végére befejeződtek a teljes körű bővítési és felújítási munkálatok Dobogókőn, és újjászületett a Makovecz Imre által tervezett, eredetileg 1980-ban épült Zsindelyes melegedő síház és büfé.

Az épületet duplájára bővítették, teljesen felújították és mostantól egész évben, a hét minden napján igazi hütte hangulat várja a látogatókat a dobogókői sípálya tetején – írja a síelők.hu.

1980-ban épült a Zsindelyest Makovecz Imre tervezte, Fotó: Facebook/Zsindelyes Vendégház Dobogókő

Étterme teljesen megújult formában üzemel, melegkonyhával, forró italokkal, kandallóval, és erdőre nyíló kilátással várja régi és új vendégeit mindennap 8 és 19 óra között.

A Zsindelyes egyik specialitása a forró gyömbér ital, melyet órákon át főznek egy titkos recept szerint. A 18 oldalas étlap fogásai közül a legnépszerűbbek a gombakrémleves, a marhapörkölt és a sztrapacska. A Makovecz Imre által tervezett épületben központi helyet tölt be a nyitott tűzterű kandalló, amely meghitt hangulatot varázsol a belső térbe.

Panorámaablak, vendégváró asztalok és kandalló teszik hangulatossá a hüttét, Fotó: Facebook/Zsindelyes Vendégház Dobogókő

 

Hazánk legrégebbi sípályája, a dobogókői – amely valaha a hazai síelők egyik kedvenc helye volt – jövőre lesz 10 éves, és a jubileumi évre a régi sílift nyomvonalán egy új, kétszemélyes ülőlift, illetve hóágyúrendszer kialakítását tervezik. A több évszakos használat érdekében öt erdei bringapálya is lesz a komplex szabadidőközpontban. A megszépült Zsindelyes Vendéglő mellett hangulatos jurtákban lehet egész évben szállást foglalni.