Idén is buszok közlekednek a budafoki pincészetekhez

Szerző: | 2018.03.05 | Hírek, Italsor

2018 márciusától minden hónap első szombatján ismét elindul a budapesti belvárosból a Budafoki Pincejárat, amely a 22. kerületi pincészetek és éttermek összefogására építve kínál programot a borrajongóknak.

A tavaly májusban indult szolgáltatás „Budapest Bornegyedébe” viszi az érdeklődőket, amely közel 100 km hosszú, Európában egyedülálló pincerendszerével az egykori Osztrák-Magyar Monarchia borkereskedelmi központja volt. Újdonság, hogy a Budafoki Pincejárat buszok idén már félóránként közlekednek, és a Blaha Lujza téri parkolóból indulnak.

A pincészetek mellett immár négy étterem is csatlakozott a programhoz, valamint tavasztól a Barlanglakás Emlékmúzeum is látogatható lesz, így érdemes több alkalommal is eljönni Budafokra. Idén bemutatkozási lehetőséget kapnak a kerületben élő nemzetiségek (sváb, bolgár, görög, roma), és a Budafoki Dohnányi Zenekar zenészei is fel fognak lépni a pincékben.

Márciustól decemberig minden hónap első szombatján, 13.30-tól este 20.30-ig félóránként indulnak a buszok a Blaha Lujza téri parkolóból a Budafoki Pincevilágba. A belvárosban a Ferenciek terén és a Szent Gellért térnél is fel lehet szállni.

További információ a programokról és a menetrendről: www.pincejarat.hu