Idén is Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson

Szerző: | 2020.10.27 | Hírek

Zalakaros idén is formabontó téli piknikre invitál mindenkit 2020. november 6 – 7. között, a 2. alkalommal megrendezésre kerülő Szőlőhegyi Piknik keretében.

A térségben működő borászatok és szolgáltatók bevonásával több helyszínen is tematikus, Márton-napi programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, sőt, az előző évben megkedvelt pincészetek mellett új résztvevőkkel bővül a piknik-repertoár!

A Szőlőhegyi Piknik  helyszíneit idén is ingyenes pincejárattal kötik össze, hogy nyugodt lelkiismerettel kóstolhassunk bele a térségi  borok és kulináris kincsek legjavába. Készítsük az ízlelőbimbókat, lesz itt többek között libalakoma, kemencés kenyér készítése és libazsíros kenyérkóstoló, borkóstoló és pálinkafőző bemutató – mindez a zalai gasztronómia jegyében.

Akik pedig a sok finomság mellett kulturális programokra „szomjaznának”, számukra az egyes helyszínek színes programkínálata nyújt majd felüdülést. Itt lesz velünk Berecz András, ének- és mesemondó, aki elhozza nekünk ízes, színes anekdotáival tarkított, „Félbevágott pipafüst” című műsorát. Andalító dallamokat hallgathatunk majd gitáresten, tábortűz mellett, mind ezek mellett, az érdeklődők még hasznos ismeretekre is szert tehetnek a Borsuli workshop-nak köszönhetően.

Magyarország Kidness városában természetesen nem feledkeztek meg a gyerkőcökről sem, hiszen a játékos kidness túrák mellett kipróbálhatják majd, hogy milyen egy gördülő zongorán utazni, de emellett kreatív foglalkozáson és mustkóstolón is részt vehetnek.

A programok mellett a helyszíneken természetesen főszerepben a bor lesz, erről pedig helyi- és környékbeli borászatok gondoskodnak majd. A zalakarosi szálláshelyek pedig külön erre az alkalomra összeállított csomagokkal várják az érdeklődőket! A programhoz interaktív túrafüzet is készül kvízjátékkal és kedvezménybónokkal.

A pincekalandok a Szőlőhegyi Piknik programokkal nem érnek véget, hiszen a Pincenavigátor webalkalmazással többek között játékos túrákon is megtapasztalhatjuk a hamisítatlan zalai pinceélményt, sőt barangolásunkhoz különböző kedvezményekre feljogosító e-pincekártyát is igényelhetünk.

A program az Interreg SIHU 184 program keretében valósul meg.

További információk: www.zalakaros.hu/szolohegyipiknik