Az idén 25 éves Chain des Rotisseurs magyar tagozata sikerrel pályázott a világszervezet ifjúsági szakács világbajnokságának szervezésére, amelyet szeptemberben Budapesten rendeznek. A hazánkat képviselő fiatal tehetség kiválasztására május 15-én kerül sor a METRO Gasztroakadémián.
A 27 év alatti versenyzőknek mind a hazai, mind a világversenyen egy, a helyszínen kapott „fekete dobozban” található 6-8 kötelező hozzávalónak legalább a felét fel kell használniuk, a többi alapanyagból válogathatnak. Ezután fél óra alatt kell kitalálniuk és leírniuk egy három fogásos, négy fő részére szóló menüsort, amelynek tálalását 3 és fél óra elteltével kell elkezdeniük. Három zsűritag a konyhában figyeli az előkészítést, míg a kilenc főből álló kóstoló zsűri pedig az ízhatást, a prezentációt, az eredetiséget és az összbenyomást pontozza.
A versenyzők anonimként dolgoznak, nevüket a zsűri tagjai nem ismerhetik. A 12 tagú zsűri a szakma elismert tagjaiból válogatott szakemberekből áll.
A XX. Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny május 15-i nemzeti versenyén a nevezettek névsora:
Bock Bisztró – Szász Kristóf
Bodrogi Étterem – Keztyűs Ádám
Budapest Bisztró – Krizmanics Norbert
Budapesti Gazdasági Főiskola – Lancsa Szilvia
Danubius Hilton Hotel – Pereszlényi Alexandra
Gerbeaud – Mede Ádám
Olimpia Étterem – Garai Ádám
Pierrot Étterem – Patai László
Sofitel – Gubán Tamás
Thermal Hotel Visegrád – Lichi Roland
Villa Medici – Humli Dávid
A zsűri elnöke, a konyhai zsűri tagja és technikai igazgatója:
Kovács-Siklósi Lázár, azaz Lázár Chef
A konyhai zsűri tagjai:
Jakabffy László
Merczi Gábor
A kóstoló zsűri tagjai:
Ádám Csaba
Barka Áron
Bernáth József
Bicsár Attila
Bíró Lajos
Hamvas Zoltán
Nyíri Szása
Raj Ráchel
Sándor Dénes
A versenyt követően 2015. május 16-án, a Corinthia Hotelben látványos gálavacsora során hirdetik ki a végeredményt. A győztes szeptember 11-én Budapesten fogja képviselni hazánkat a világbajnokságon, amelynek fődíja egy öt hetes kurzus a Le Cordon Bleu iskolában.