Ifjúsági szakácsverseny – várják a nevezéseket

Szerző: | 2018.03.19 | Hírek, Konyha

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján a Chaine Egyesület 23. alkalommal rendezi meg fiatal szakácsok részére a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” magyarországi szakácsversenyt.

A versenyen olyan fiatal szakemberek indulhatnak, akik 2018. szeptember 1. napjáig nem töltik be a 27. életévüket; egy a Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársai, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre. Ugyanakkor tekintettel arra, hogy idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, így a jelentkezések nevezési sorrendben kerülnek regisztrálásra.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A verseny dátuma: 2018. június 7. csütörtök

A verseny helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2018. évi világbajnokságán Taiwanon, 2018. szeptember 7-én. A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a nevezési díjat.

A mellékelt nevezési lapot legkésőbb 2018. április 20. péntek 12:00-ig kell a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu ) kitöltve visszaküldeni.