Ilyen volt Gundel-díjátadó és gálaebéd a Gundelben

Szerző: | 2023.10.16 | Hírek

Október 15-én, a Gundel Étterem báltermében gálaebéd keretében adták át az oklevelet és az emlékplakettet az idei Gundel Károly-díjasoknak.

Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői – határozta meg a Gundel-díjat 2014-ben alapító Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI).

Az idei díjazottak nevét a szakmai szervezetek és a Gundel család képviselőiből álló zsűri szeptember 22-én, Gundel Károly születésének 140. évfordulóját megelőző napon hirdette ki a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a két díjazott 2023-ban Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. (Gerbeaud Kávéház, Onyx Műhely, Émile Étterem) alapító-tulajdonosa és Nyíri Sándor (Szása), az Arany Kaviár Étterem társtulajdonos séfje. A két díjazott a Gundel Étteremben vasárnap megrendezett díszebéden vehette át az elismerést és az emlékplakettet.

Pintér Katalin

 

Nyíri Sándor

 

A díjátadó gálaebéden díszvendégként megjelent Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, és a hagyományoknak megfelelően jelen volt Gundel János, a Gundel család képviselője is.

A díjátadó gála színpadán (balról jobbra): Freund Tamás, Gundel János, Pintér Katalin, Kovács László és Nyíri Sándor

A díjátadó gálaebéd menüsorát az előző év két nyertese, Borbás Marcsi és Macsinka János állította össze. A menü elkészítésében és felszolgálásában szakiskolák és felsőfokú oktatási intézmények diákjai is szerepet vállaltak.
________________________________________________________________________________________________
Szerző: Szebeni Zsolt
Forrás: turizmus.com
Képek: Csárdás Ferenc
A nyitóképen: A Gundel Károly-díjat alapító Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László köszönti a megjelenteket a Gundel báltermében