Indul a Gasztroélmények Éve weboldal

Szerző: | 2016.03.24 | Céghírek, Hírek

Ahogy azt a Gasztroélmények Éve indításakor hangsúlyozták a szervezők, korszerű online hátteret kívánnak biztosítani a tematikus évnek, hogy minél szélesebb közönséget elérhessen. Ezt a célt szolgálja a három nyelven elérhető www.gasztroelmeny.hu .

A dinamikus és interaktív weboldalon érhető el Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptára. A portálon egészen december végéig nyomon követhetjük az év gasztroeseményeit, emellett vonatkozó híreket, gasztrobloggerek csak itt olvasható írásait, recepteket, kiadványokat találhatunk.

2016 legteljesebb gasztronómiai eseménynaptárában minden hétre találhatunk egy-egy izgalmas gasztronómiai fesztivált. Napi bontásban láthatók a közeli események, míg a keresővel tetszés szerinti kritériumok alapján, egyszerűen és kényelmesen szemezgethetünk az ízlésünknek megfelelő fesztiválok között.  A kereső mellett a „Gasztroélmények Éve ajánlásával” kiemelt események között is lehet böngészni, amelyeket a Magyar Turizmus Zrt. a Magyar Fesztiválszövetséggel közösen választott ki. Amelyik gasztroeseményen felfedezhető a Gasztroélmények Éve 2016 logó, az minőségi garanciát jelent az érdeklődőknek. Emellett a Magyar Turizmus Zrt. jól ismert szív alakú logója jelöli azokat az eseményeket, ahol szervezőként, vagy egyéb módon tevékenyen részt vállal a társaság.

Az eseménynaptár mellett a Gasztroelmeny.hu számos újdonságot, blogbejegyzést, fesztivál toplistát ajánl, akár a magyar gasztronómia legújabb trendjeiről, akár a tradicionális konyháról, borvidékekről van szó. A társaság online gasztrokiadványai és cikkei révén a klasszikus, tájjellegű receptek is könnyen elsajátíthatók lesznek.

A Gasztroelmeny.hu hivatalos bloggere Bezselics Ildikó lett, akinek – csak a honlapon olvasható – írásai és képriportjai az egész tematikus évet végigkísérik egészen december végéig. A közismert gasztroblogger úgy fogalmazott: „közös célunk, hogy Magyarország egy termálvízen úszó gasztronómiai kánaán legyen, egyesítve turisztikai és gasztronómiai erősségeinket. Hogy ez megvalósulhasson, ismernünk és szeretnünk kell értékeinket – hogy ezentúl minden év a Gasztroélmények Éve legyen!” Vajda Pierre ételkritikus szintén üdvözlendőnek tartja, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a gasztroélményeket helyezte 2016-os tevékenysége középpontjába. Elmondta: az igazi kulináris élmény az, ami a hagyomány és haladás sajátos ötvözeteként jön létre a tányéron: frissesség, textúrák, innováció, tálalás, fúziók, ízek harmóniája, kreativitás.

A honlap – nyelv- és küldőpiac-specikusan, eltérő tartalommal – angolul és németül is elérhető a gastro.gotohungary.com, illetve a gastrolandungarn.com oldalakon. A Gasztroelmeny.hu honlap hangsúlyosan támaszkodik a Magyar Turizmus Zrt. által üzemeltetett közösségi felületekre, az Élmény itthon Facebook oldalra, valamint az Itthon.hu portálrendszerre, amely már hosszú évek óta minden belföldi utazás kiindulópontja.