Interaktivitást ígér a 9. Borkonferencia

Szerző: | 2021.10.06 | Események, Hírek

A magyar bor témakörében október 21-én a New York Palotában szó lesz a pályázati lehetőségekről, Gilvesy Róberttől az olyan trendekről, mint a vulkanikus borok, Miklós Csabitól a karantén alatti válságkezelésről és értékesítésről, illetve a rozé borok forradalmáról Elizabeth Gabay Master of Wine szemszögéből. A Rozé Masterclasson Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és három fiatal magyar borász, Konyári Borbála, Frittmann Péter és Sebestyén Csaba egy kóstolón megismerteti a résztvevőkkel a hazai rozékat.
Két kerekasztal-beszélgetést követhetnek a résztvevők: az egyik a „Borászat, mint befektetés hazánkban”, a másik „Az édesborok jövője a világban – Tokaj” témakörét járja körbe, utóbbi olyan szakértőkkel, mint Áts Károly borász (Borászok Borásza 2020), Demeter Endre borász, Kutas István kommunikációs szakember, borgyűjtő és Litauszki Zsolt kreatív séf.
A szervezők arra kérik a résztvevőket és az érintetteket, hogy hallassák ők is a hangjukat, vagy akár küldjék el előre kérdéseiket, meglátásaikat a konferencia weboldalán (aborkonferencia.hu) található e-mail-címre, vagy a hivatalos Facebook-oldalon keresztül.