Ismeretek és ízek: a jó ízlés nagykövetei

Szerző: | 2022.03.16 | Hírek

Március 24-én a Sirha Budapest kiállításon egy egyedi programot szervez a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Salus Konyha és a Marco Polo-csoport. A cél, hogy innovatív módon népszerűsítsék Magyarország mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness-szektorának termékeit.

Ezen a rendezvényen a magyar és az olasz séfek együttműködésében, a kiválasztott vendéglátó iskolák tanulói fognak elkészíteni olyan egyedi ételeket, amelyekhez magyar mezőgazdasági termékeket használnak fel, és amelyeket az olasz stílus szerint készítenek el. A rendezvény alatt elmagyarázzák a Salus Konyha filozófiáját, amely célja a magyar tradíciók, jellegzetességek és térségek népszerűsítése, olyan technikákat és nyomonkövethetőséget felhasználva, amelynek eredményeképp az ételek a világ minden tájáról származó vendégének ízlenek.

A rendezvényt az az együttműködés tette lehetővé, amely a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo-csoport között született meg a közös uniós projekteken történő részvétel folytatásaképpen. A rendezvény megszervezésének célja, hogy népszerűsítse a képzés, a vendéglátás, a vendégfogadás és az egészség összekapcsolódását, bevonva az iskolákat, vállalatokat, intézményeket, kereskedelmi és iparkamarákat, valamint a szövetségeket.

Az esemény szervezésének célja összhangban van a magyar kormány nemzeti húsgalamb programjának céljával. Hat felépített látványkonyhában az ételeket tanulók készítik el, szolgálják fel és mutatják be a vendégek számára. Az ételeket hozzá illő magyar borokkal párosítják. A rendezvényt egy látványos flambír show-val zárják, Panyolai pálinka felhasználásával; itt részt vesz a magyar flambírozó csapat, amely első helyezést ért el a „Nők a Flambírozás Művészetében” nemzetközi versenyen 2021-ben, Gradoban.

Időpont: 2022. március 24.
Helyszín: Hungexpo, A-pavilon, versenyhelyszín-lelátó
Program:
Érkezés 10:00 órától
10:20-tól köszöntőt mond Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, illetve Ferdinando Martignago, a Marco Polo GEIE elnöke
11:00-től az alapanyagok bemutatása, ételek bemutatása, versenyző csapatok/iskolák bemutatása, a Salus Konyha filozófiájának ismertetése
12:30-13:00-ig flambírozó szakemberek bemutatója

Képek forrása: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség