Ismét képzés indul külképviseleti szakácsok részére

Szerző: | 2017.08.29 | Céghírek, Hírek

A magyar külképviseletek gasztronómiai szolgáltatási színvonalának emelése érdekében ismét egy hetes képzés indult a diplomáciai testületek külföldön dolgozó szakácsainak.

Az augusztus 28.- szeptember 1. közötti kurzust a METRO Gasztroakadémián, illetve az Egri borvidéken tartják, immár hatodik éve a Magyar Konyha szervezésében.

A tréning célja továbbra is az, hogy bemutassa az elérhető legjobb minőségű magyar alapanyagokat, a legújabb főzési technológiákat, a modern magyar konyha újításait, amelyek a külképviseletek konyháin is alkalmazhatóak.

2017-ben ismét a magyar gasztronómia legautentikusabb szakembereit kérték fel, hogy mutassák be az elmúlt év újdonságait, idén a régiós konyhákra koncentrálva, különös tekintettel az egri kistérségre. A tavalyi képzésen résztvevő szakácsok kérésére idén is külön napot szerveznek a desszerteknek.

A képzés során készült menüsorok szorosan illeszkednek a Külügyminisztérium 2017-es borválogatásához, az egri borvidék borai pedig jelentős számban szerepelnek a válogatásban. A borokat Gál Helga, a minisztérium gasztronómiai tanácsadója mutatja be.

A tréningen 13 külképviseleten dolgozó szakács vesz részt az alábbi állomáshelyekről: Berlin, Hága, Helsinki, Párizs, Varsó, Madrid, Brüsszel (2 fő), London, New York, Strasbourg, Bern, Oslo.

Az első nap Ruprecht László, a SVÉT alapítója a regionális, vidéki konyháról mesél, őt Bereznay Tamás, a Metro Gasztroakadémia szakmai vezetője követi a mentes ételekről és intoleranciákról szóló előadásokkal. Korponai Péter, a Desszert Neked alapítója technikákról és érzékenységekről beszél, a negyedik napon pedig Egerbe látogatnak a résztvevők, hogy Macsinka János, a Macók Bisztró séfje vezetésével a régió konyhaművészetével ismerkedjenek, majd a St. Andrea pincészetben étel-bor párosítások következnek. Az utolsó napot pedig Noszvajon, a Thummerer Pincészetben töltik, a Magtár Fogadó vezetője, Bucsek András segítségével.