Itt a Magyarország vár magazin októberi száma – lapozzon bele!

Szerző: | 2023.10.03 | Hírek

Jó hír, hogy idén idén hosszabb lesz az őszi szünet, bő egy hetet pihenhetnek a gyerekek, ami egy extra üdülésre vagy több kirándulásra is lehetőséget ad, hogy az egész családot felfrissítsük egy belföldi utazással. Az úti célok kiválasztásához adunk ötleteket a magazin legfrissebb számában.

Országunk ősszel is remek lehetőségeket kínál a feltöltődésre, legyen az egy wellnesshétvége valamelyik fürdővárosunkban, az egész testet megmozgató kerékpártúra, egy izgalmas múzeumlátogatás vagy pusztán csak egy üdítő erdei séta.

Fedezzék fel például újra az osztálykirándulások örök kedvencét, Esztergomot, mostani lapszámunkban elmeséljük, mi mindent lehet itt csinálni a bazilika és a királyi vár mint kötelező látnivalók megtekintésén túl. A múzeumlátogatás is lehet szórakoztató, interaktív digitális eszközök segítségével egyre több helyen szó szerint életre kel a történelem, kiváló példa erre a gyulai Almásy-kastély vagy a füzérradványi Károlyi-kastély.

Októberben még nincs annyira hideg, hogy ne lehetne élvezni a bringázás örömét, ezúttal az Ipoly völgyébe invitáljuk olvasóinkat, ahol ki-ki erőnléte szerint választhat a rövidebb-hosszabb túrák közül. Még tart a szüret is, jó szívvel ajánljuk az alföldi bortermelő vidékek igazi gyöngyszemét, a Hajós–Bajai borvidéket csodálatos pincefalvaival.

És látta már Budapestet madártávlatból? Mutatunk három különleges helyet, egy múzeum, egy templom és egy felhőkarcoló tetejét, ahonnan lubickolhat a főváros pazar látványában.

A Magyarország vár magazin októberi számát ide kattintva lapozhatja végig.

________________________________________________________________________________________________________

A lap főtámogatója: