Itt az ideje, hogy klasszikusból mestermű szülessen!

Szerző: | 2018.12.19 | Bocuse d'Or, Hírek

A Bocuse d’Or verseny pont azért is olyan izgalmas most már több, mint 30 éve, mert folyamatosan változik, nincs két egyforma versenyszabályzat. Ez az állítás most igazabb, mint valaha.

Az természetesen  nem változott, hogy idén is két ételt kell majd elkészíteniük a csapatoknak, a 2019-es versenynek azonban külön szépsége, hogy a versenytémák Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítanak emléket. 
A tányértéma (Joel Robuchon tiszteletére) a zöldség chatreuse, egy igazi francia klasszikus, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni. Minden csapat rendelkezésére áll majd 32 db fésűkagyló, 60 db szívkagyló, 18 db osztriga és 60 db feketekagyló, ezeket lehetőség szerint mind fel kell használni. Az ételhez csak a versenypiacon elérhető zöldségek használhatók fel. 
A hústál kötelező alapanyaga, a csontos borjúkaraj (5 csonttal) már hivatalos egy ideje, azonban most már az is biztos, hogy az ételhez a csontot is fel kellhasználni, sőt, együtt is kell főzni vele. A nemrég lezajlott Bocuse d’Orsajtótájékoztatón Regis Macron elmondta, „itt az alkalom, hogy egy klasszikusból igazi mestermű szülessen”. Azt kérte a versenyzőktől, hogy okozzanak meglepetést, és azt is hozzátette, hogy az idei téma igen nagy kihívás, hiszen a csonttal együtt kell elkészíteni a húst. Ez a Bocuse d’Or történetében is újdonság!