Itthon is debütált az Asahi Super Dry

Szerző: | 2018.03.12 | Céghírek, Hírek

Az Asahi Super Dry-t idén tavasszal vezeti be a magyar piacra a Dreher Sörgyárak. A japán sör kiváló, minőségi alapanyagokból készül, amit semmihez sem hasonlítható, száraz és frissítő, úgynevezett „karakuchi” ízvilág tesz egyedi, bármely konyha ételeivel jól párosítható élménnyé.

A sörfőzési szabványok, az innovatív erjesztési technológia és a legjobb minőségű, eredeti receptúra alapján válogatott alapanyagok – élesztő, komló, árpa és jelen esetben rizs – együtt biztosítják a fogyasztók számára az autentikus „karakuchi” ízélményt. A japán karakuchi szó jelentése ugyanis száraz, ami jól jellemzi az Asahi Super Dry szofisztikált, kellemes karakterét, hiszen a sör vonzerejét többek között az adja, hogy frissítő, tiszta íze minden ételhez tökéletesen passzol. A sört Európában, tradicionális recept alapján készítik, melyet rövid időközönként újra és újra kiküldenek Japánba, ahol a szekértők összehasonlítják az eredeti termék ízével így biztosítják a sör minőségét a fogyasztók számára.

Az Asahi Super Dry gyártása során az új, innovatív technológiáknak köszönhetően az összetevőket a lehető legnagyobb gondossággal kezelik. Az alacsony hőmérsékleten vezetett erjedéssel elért magas végerjedésfoknak köszönhetően nem maradnak a sörben erjeszthető cukrok, így a sör száraz, tiszta lecsengésű ízt kap, mely a hosszú kondicionálás alatt éri el végleges formáját.

Készítéséhez a malátázott árpát pontosan meghatározott kritériumok alapján, exkluzív gabonaszállítói hálózatból választják ki világszerte. A legmagasabb minőségű komlónak köszönhetően egy elegánsan keserű ízjegy is felfedezhető a sörben.

„Japánban a „kaizen” gondolkodásmód alappillére, hogy mindent – legyen szó termékről, gyártásról vagy fejlesztésről – jobbá lehet tenni a tökéletes eredmény érdekében, mely az Asahi Super Dry gyártási folyamataira, ízvilágának kifejlesztésére is nagy hatással volt és van” – emelte ki Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak  marketingigazgatója.

Az Asahi Super Dry széles körű bevezetésének köszönhetően nem csupán egy igazi prémium sörrel gazdagodik a magyar piac, hanem a Dreher Sörgyárak fontos küldetésének tekinti a japán sörkultúra megismertetését és népszerűsítését a hazai fogyasztókkal.

Az Asahi sörgyárat 1889-ben alapították, 1949-től Asahi Breweries néven volt ismert, az Asahi Super Dry-t pedig 1987-ben dobták piacra. Ezzel megújították a Japánban fellelhető sörök kínálatát egy új, eredetileg a borok világában használatos száraz kategóriát létrehozva, ami teljesen új volt a piacon.

Érdekesség, hogy a forradalmian új ízvilág eleinte még a vállalat vezetőségét is megosztotta, ám bevezetésével jó döntést hoztak: az Asahi Super Dry óriási siker lett, és örökre megváltoztatta nem csak az Asahi Breweries, hanem a világ sörtérképét is.