Ízek és hangulatok hétvégén a Töltött Holdon

Szerző: | 2017.02.21 | Események, Hírek

Második alkalommal szerveződik téli evőhétvége a Belvárosi Piacon. Február 24-26. között kóstolhatunk bele jobbnál jobb vendéglők, termelők és a piaci üzletek izgalmas kínálatába a Hold utcában.

Az ingyenesen látogatható Töltött Hold Gasztrovíkend rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek.

Megjelenik a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, a keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró, és a pestiesen olasz DIGÓ.

Vendégtermelők is érkeznek, jön a Chilion (csilipaprikák), Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), Batha-Porta (őrségi magolaj), Stelázsi (sajtok, szalámik), Vitéz Kürtös (kürtös kalács), és a Vespresso utcai kocsijánál remek olasz kávék lesznek.

A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a Piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.

És ez lesz az első alkalom, hogy a vendégek megkóstolhatják Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyíló bisztróját a piac földszintjén, amely a magyar konyhára építkezve kínál különlegességeket. Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, s a piacon csülök többféle verzióban és kaisersmarni is lesz náluk. A Panificio il Basilico leköltözött az emeletről, a fantasztikus pékáruk mellett szendvicsek és sok egyéb finomság is lesz február végétől.

A pénteken és szombaton 11:00-22:00 óra között, vasárnap pedig 11:00-18:00 óra között zajló, ingyenesen látogatható esemény már a Hold utcai bejáratnál kávéval, kürtös kaláccsal és pizzával fogadja az érkezőket. Bent az épületben pedig igazi nyüzsgő, pezsgős hangulatra számíthatunk a földszinten és galérián egyaránt.

Borozni és pezsgőzni is lehet majd, remek tételekkel érkezik a Drop Shop, és a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este 20:00 órától jön a happy market hours, meglepetésekkel.

A piac üzemeltetője, Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-ének köszönhetően fűtve lesz a csarnok, így a téli hideg sem lehet akadálya az estébe nyúló evés-ivásnak, ahogy az eddig is történt számos rendezvény ideje alatt.

Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/106600643166493