Ízelítő az idei Gourmet-ból

Szerző: | 2018.05.16 | Események, Hírek

A 2018-as Gourmet Fesztiválon május 17-20 között a kaviár, a gombóc és a pezsgő áll a középpontban, ám minden kiállító saját izgalmas ételeivel is készül.

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, amit eperrel és bodzával kínálnak, csakúgy, mint a csalános házitészta vagy éppen a rebarbarás képviselőfánk egy Michelin—csillagos étterem kínálatából. A két Michelin-csillagot szilva és gombóc mutatja be, de lesz még fehércsoki-gombóc, citrusos karottával, nyírségi gombócsaláta vagy éppen szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. A gasztronómiát a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével összekapcsoló Slow Food és Wine kiállítók GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat kötnek össze élményekkel.

Ami a kaviárt illeti, ízletes falatnak ígérkezik a zsíroskenyér füstölthering-kaviár, de lesz a „velőscsont” imperial kaviárral, vagy arany kaviár-túrógombóc is. És aki még bírja, elkalandozhat egy másik helyre, ahol füstölt fürjtojásos tartlet lesz a tányéron pisztráng kaviárral vagy „all you can eat”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szendvicset a csomagolással együtt ehetjük meg. Desszertnek meg jöhet a „Gerbeaud 160” torta, aminek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a Gerbeaud 160. születésnapjára készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

A rendezvény kiállítói azonban gondolnak a speciális étrendet követőkre is, így a gluténmentes kínálatban többek közt macaront, túrógombóccal kínált BBQ marhát, káposztás malacpofát, passiógyümölcs-levest, kecskecurryt quinoával és Esterházy-tortát találunk. A laktózérzékenyeknek ajánlanak többek közt „mentes” túrógombócot, pizzát és tejtermék nélkül készült zöldségpüréket, amelyeket akár a vegánok is szívesen fogyaszthatnak, és a vegetariánusok is rengeteg húsmentes fogásból válogathatnak.