Ízes Magyarország: Balatonfüredi Szüreti Fesztivál

Szerző: | 2019.10.15 | Hírek

A Balaton-part talán legszebb sétánya ősszel is pompás helyszín a borozgatáshoz és a borkorcsolyák kóstolgatásához. Csatlakozzon az október 18–20-i Szüreti Fesztiválhoz!

A majdnem egy kilométer hosszú füredi Tagore sétányon minden évszakban élmény végigsétálniaz óriásira nőtt platánok alatt, amit aSzüreti Fesztivál idején a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb borászai fokoznak . Köztük Figula Mihály legendás olaszrizling és rosé boraival, Kálmán József Arias pincészete, amely idén elnyerte az „Év Bortermelője” címet, a Lídia Borház a Pinkyvel és a Petyával, vagy a Koczor Pincészet, amely a rizlingek mellett furmintot is kínál. Finom étkekből is bőven lehet válogatni. A Horváth-ház biztosra megy a csülök, tepsis krumpli, párolt káposzta trióval. A Vitorlás Étterem harcsát füstöl és elkészíti legendás töltött káposztáját, a kultikus magyar ételről a Sparhelt Bisztró gondoskodik, amely mangalica tarját tálal szalonnás savanyú káposztával. A kovászos kenyeret a Péklány Kézműves Pékség adja hozzá. Emellett idén is megrendezik a sütiversenyt sós és édes kategóriában.

A kalóriák ledolgozására zsírégető programról is gondoskodik a fesztivál: Erdélyből érkezik a Heveder zenekar, és nagyot táncoltat majd a Besh o droM is.

Három nap a bor, a gasztronómia és a mulatság jegyében a Tagore sétány platánjai alatt.

3 hely, amit látni kell a környéken

Vaszary Galéria: A kiállítóhellyé alakított egykori prímási nyaralóban november 17-ig olyan, 19. századi nemzetközi és magyar festmények láthatók, amelyeknek a víz a közös motívuma.

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont: Hatalmas akváriumokban szemezhet a vidék halaival: a pár centiméteres szélhajtó küsztől a több mázsásra is megnövő harcsáig.


Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany: Interaktív kiállítás a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula-termesztésről; „Élet illata” film, teázó, kézműves foglalkoztató, élménykert a Belső-tó partján.

Élje át!

  • Vegyen részt a Balatonfüred történetét bemutató reformkori sétán és hallgasson anekdotákat Blaha Lujzáról, Jókai Mórról és az Anna-bálról!
  • Élvezze Balatonfüred és Tihany látnivalóit a vízről, a Jókai hajó fedélzetéről!
  • Ismerje meg a Tihanyi-félsziget természeti értékeit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett gyalogtúráin! A Lóczy-gejzír sétaút nyomvonalán haladva érdeklődéstől függően többféle útvonal választható.

Infó: turizmus.balatonfured.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu