Ízes Magyarország: Bor és kenyér ünnepe

Szerző: | 2019.08.14 | Hírek

Nemzeti hagyományaink felidézésével ünneplik az államalapítást, az új kenyeret és a méltán híres magyar borokat Siófokon, augusztus 16. és 20. között.

A Balaton legnagyobb városa a főszezonban éjszaka sem pihen: a strandolók a délutáni sziesztát követően új erőre kapnak, hogy fejest ugorjanak az örökké nyüzsgő Siófok esti programkínálatába.

Miközben a fiatalok szórakoztatására szakosodott Plázs és a hol könnyebb, hol komolyabb műsorokat kínáló SzínPart is koncertektől, előadásoktól hangos, a hajóállomás és környéke hagyományőrző fesztiválra hív.

A Bor és Kenyér Ünnepének zenei programjai délután kezdődnek, a helyi zenekarok és egyesületek bemutatkozását követően a színpadon Zolbert és Takács Nikolas, a Belmondo, Andorai Péter and the Graceband szórakoztatja majd a közönséget.

A tradicionális értékeket a 100 Tagú Cigányzenekar és a Balaton Táncegyüttes képviselik. A kikötőben kézműves termékek, népi árusok portékái között válogathatunk, illatos kürtőskalácsok, grillételek, kenyérlángos, különleges sörök és zamatos borok kelletik magukat.

Augusztus 20-án ünnepélyesen megszentelik az új kenyeret és az új bort, lesz tánctanítás, este pedig a Balaton-part leghosszabb tűzijátékát élvezhetjük.

Folk- és világzene, néptánc, kézművesség, családi programok gasztronómiával fűszerezve.

3 hely, amit látni kell a környéken

Siófoki víztorony: A 100. születésnapjára teljesen megújult víztoronyban nyitott kilátóterasz, kávézó, és a jövő technológiáját bemutató élményközpont kínál szórakozást. A forgó felső részből 45 méter magasan teljes körpanoráma tárul elénk.

Kálmán Imre Emlékház: Fülbemászó melódiáit hallgatva ismerhetjük meg a Csárdás királynő szerzőjének korát és munkásságát.

Bella Állatpark: Igazi családbarát hely, ahol lovagolni, tevegelni, sétakocsikázni is lehet. Lakói között van alpaka, láma, póni, lovak, zebu, többféle madár és háziállat.

 

Élje át!

  • Ha szereti a nyüzsgést, célozza mega Nagystrandot: kisgyerekkel irány a gyermekmedence és az óriási homokozó a fövenyen, tinikkel az izgalmas koncertekkel és koktélokkal hívogató Plázs.
  • Ha romantikus programmal akarja elvarázsolni kedvesét, üljenek fel sötétedés után az 50 méter magas, kivilágított Óriáskerékre!
  • Ha többet szeretne látni a Balatonból, váltson jegyet a Siófokról induló sétahajójáratokra!

Infó: hellosiofok.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu