Ízes Magyarország: Budai Gesztenyefesztivál

Szerző: | 2019.11.04 | Hírek

Mi varázsolhatná hangulatosabbá a zord novembert, mint a sült gesztenye és az újbor? A november 9. és 10. közötti fesztiválon meg is tapasztalhatjuk.

Tavaly nagyon sok család volt kíváncsi a főváros XII. kerületében, a Budapesti Kongresszusi Központ melletti Gesztenyés-kertben megrendezett fesztiválra, ezért az idén kétszer akkora területen, kétszer annyi sütővel, garantáltan kifogyhatatlan sültgesztenye-mennyiséggel és több mint ezer ülőhellyel készülnek a szervezők.

A sült gesztenyén túl minden kiállítónak legalább egy további gesztenyés finomsággal kell érkeznie, legyen az gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemény, lángos, csokoládé, gesztenyesör, gesztenyelikőr vagy egyéb különlegesség. A kertben térképek és táblák segítenek eligazodni, hogy mindenki megtalálja a számára legszerethetőbb gesztenyés ételeket. Márton-nap alkalmából libás fogásokból és újborokból is bőséges lesz a választék. A gyerekeket vidámparkkal és az interaktív játszóházban sok izgalmas játékkal várják.

3 hely, amit látni kell a környéken

Sziklakórház Atombunker Múzeum: A budai Vár barlangrendszerében, az egykori titkos légókórház és atombunker helyén kalandos időutazás vezet a háborús orvoslás és polgári védelem múltjába.

Fotó: Francz Ilona

Mesemúzeum: A Döbrentei utcai kis épületben a színes kőkockákkal burkolt kapualjtól a mesehallgató-kuckón át a varázstükrös mosdóig minden csupa mese. Itt még a pókok is mesét szőnek!

Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület: Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás a látogatóközpontban; a Sas-hegy különleges növény- és állatvilágát vezetett túrán mutatják be.

Fotó: Pethő Judit

Infó: budapestinfo.hu

http://budapestinfo.hu

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu