Ízes Magyarország: Dunakanyar Sörfesztivál

Szerző: | 2019.08.13 | Hírek

Száznál is több sörkülönlegesség kóstolható meg Vác augusztus 17-től 20-ig tartó fesztiválján, ráadásul a legpompásabb kulisszák között.

Nagy tételben lehetne fogadni rá, hogy a Dunakanyar legnagyobb sörfesztiválja egyúttal az egyik legszebb kulisszák között zajló gasztrofesztivál is, hiszen itt jéghideg sörrel a kezünkben gyönyörködhetünk a túlparti naplementében.

A váci korzó és a Zenepavilon lesz a helyszíne a fesztiválnak, amely idén először négynaposra bővül, és több mint 100-féle sörkülönlegességet kínál a habzó nedű kedvelőinek. Gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány: a trenditől a hagyományoson át a helyi specialitásokig terjed a paletta.

A fesztivál koncertprogramját színesíti mások mellett a New Level Empire, Radics Gigi, Vastag Csaba és az ABBA Slovakia, de kvízjátékra és sörivóversenyre is lehet készülni. A rendezvény a városi ünnepségnek is helyet ad augusztus 20-án, végül a nap tűzijátékkal zárul az 1000 éves püspöki székhelyen.

3 hely, amit látni kell a környéken

Váci múzeumnegyed: A barokk Fő tér körül számos kiállítóhely vár felfedezésre, köztük a híres „váci múmiákat” bemutató Memento Mori, Sajdik Ferenc Mosolyalbuma, a Modern Művészeti Gyűjtemény és a Pannónia Ház.

Váci székesegyház: Az ország negyedik legnagyobb temploma, amelynek arányossága teljes szépségében élvezhető az előtte fekvő szellős térről.

Diadalív:Hazánk egyetlen diadalíve Mária Terézia látogatásának tiszteletére épült. A legenda szerint az uralkodó először mellette sétált el, mert félt, hogy rádől az alig öt hónap alatt elkészült építmény.

Infó:www.turizmusvac.hu

http://www.turizmusvac.hu/

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu