Ízes Magyarország: Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Szerző: | 2019.09.17 | Hírek

Ha nyárutó, akkor lecsó! Ha pedig lecsó, akkor Székesfehérvár! A Lecsófőző Vigasság idei időpontja szeptember 21.

Nincs két egyforma étel – különösen igaz ez a lecsóra, amelyet minden család másképp készít el, és mindenkinek megvan a saját receptje, amire esküszik. Bár az étel balkáni eredetű, a lecsót ma már a magyar gasztronómia alappillérének tartják.

Székesfehérváron 15. alkalommal szentelnek egy teljes fesztivált ennek az ízes nyári ételnek, amelynek különböző változatait a közönség is megkóstolhatja. Mindig nehéz a zsűri dolga, amely évről évre megválasztja a Lecsókirályt a közel 600 főzőcsapat közül. Családok, baráti és munkahelyi társaságok gyűlnek össze a bográcsok körül az ország minden részéből, hogy a közös lecsófőzés mellett jól érezzék magukat.

Az össznépi főzőversenyhez színpadi és családi programok is kapcsolódnak, a portékáikat kínáló kézműveseknek köszönhetően pedig igazi vásári hangulat lesz úrrá a városban.

3 hely, amit látni kell a környéken

Bory-vár: Székesfehérvár legkülönösebb építménye Bory Jenő építész-szobrászművész alkotása, melyet feleségének épített szerelme jeléül, 1912-től negyven éven át. A Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

Órajáték: A belvárosi látványosság a magyar történelem ismert figuráit és legendáit idézi meg művészi kivitelben, harangjátékkal aláfestve, délelőtt 10 és este 6 óra között kétóránként.

Sóstó: Hét km hosszú tanösvény, sétautak, interaktív információs táblák, madárles, és ökotúrák a látogatóközpont szervezésében a megújult természetvédelmi területen.

Info: fehervariprogram.hu, turizmus.szekesfehervar.hu

 

https://fehervariprogram.hu/

https://turizmus.szekesfehervar.hu/

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu