Ízes Magyarország: Kürtőskalács Fesztivál

Szerző: | 2019.10.09 | Hírek

Az édesszájúak fesztiválja, a budapesti Városliget kellemes miliőjében, október 11. és 13. között.

Az ősz egyik legillatosabb gasztroeseményére még Erdélyből is jönnek mesterek, hogy a Balaton környékéről és az ország egyéb szegletéből érkező kürtőskalács-készítőkkel együtt kényeztessék az édesszájú közönséget. A helyszín, a budapestiek közkedvelt Városligete igazi piknikezős miliőt kínál a fesztiválnak, amelyen 30 különböző stand árulja portékáit: a jól bevált ízek mellett találkozhatunk majd kürtőskalácsos desszertkülönlegességekkel, új ízekkel, formákkal és méretekkel, de még glutén- és laktózmentes, valamint fitnesz-kürtőskaláccsal is. Akinek pedig az édes ízekre jól jönne egy kis sós, az faszénen sült, sós falatokat is kóstolgathat.

A csábító gasztrofelhozatal mellől nem maradhatnak el a koncertek és a színes gyermekprogramok sem. A szórakoztatásról a Kolompos Zenekar, a The Biebers, Péter Szabó Szilvia és a Tárkány Művek gondoskodnak.

3 hely, amit látni kell a környéken 

Szépművészeti Múzeum: Az egyetemes és a magyar műveszet emlékei az ókortól a 18. század végéig. Kedvenc műalkotásunkat akár lájkolhatjuk is a világ legnagyobb érintőképernyős múzeumi LCD falán. Káprázatos a felújított Román Csarnok.

Fővárosi Állat- és Növénykert: A világ egyik legrégebbi állatkertje műemlék állatházakkal, 856 faj több mint 8800 egyedével és a mesés Holnemvolt Várral hív.

Széchenyi gyógyfürdő: Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma szecessziós látványosságnak sem utolsó. Tetőterén a Széchenyi Pálmaház kínál egy szeletnyi trópusi oázist.

 

Infó:kurtoskalacsfesztival.hu, budapestinfo.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu