Ízes Magyarország: Marhajó Ízek Fesztivál

Szerző: | 2019.09.13 | Hírek

Nyárson sült ökör, hazai marhaburger és helyi receptek Sárrétudvariban, szeptember 14-én.

A helyi alapanyagból készült finomságokat fűszerezzük meg főzőversennyel, borjúsimogatással és tombolával, körítésként adjunk hozzá fellépőket és koncerteket, s már kész is a – helyi vállalkozás által gründolt – Marhajó Ízek Fesztivál. A Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban ezen a napon minden a magyar tarka húsából és a tejéből készült fogásokról szól: a Tejmalom udvarán a nyárson sütött, 400-450 kilós ökör húsát erdei gyümölcsös vagy lecsós szósszal lehet majd megkóstolni, a Marhajó burger és a Marhajó kolbászka saját recept alapján készül, a borokat pácolt marhasonkával, hosszan érlelt sajtokkal, szalámival házasítják. Bizonyosan nem okoz problémát, hogy mire költsük a belépőt, ami teljes egészében levásárolható.

Lesz solymászat, íjászat és állatsimogatás is, a szarvasmarhatelepre „tanyataxival” zötyöghetnek ki az érdeklődők.

3 hely, amit látni kell a környéken

Kastélypark Fürdő, Füzesgyarmat: Az egykori grófi kastély területén a „Sárrét gyöngye” gyógyvízben kora ősszel is jólesik a fürdőzés, amit kiadós szaunázással kombinálhatunk.

Mundérba bújt történelem, Szeghalom: Túri János magángyűjtő ötezer darabos állandó kiállítása a rendvédelmi és karhatalmi szervek, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem egyenruháival, emlékeivel, sok személyes történettel.

Morotvaliget Sport és Szabadidőközpont, Berettyóújfalu: A Bihari-sík egyetlen, elektromos hajtású bobpályáján végigszáguldani felér egy adrenalinfröccsel.

Infó: sarretitura.hu

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu