Ízes Magyarország: Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

Szerző: | 2019.08.02 | Hírek

Kedvére lakmározhat görögdinnyéből, és az év „legtökösebb dinnyését” is megválasztják Medgyesegyháza augusztus 2–4. között tartott fesztiválján.

Nincs is jobb szomjoltó a nyári forróságban egy szelet jéghideg görögdinnyénél. Aki megkóstolná a mézédes gyümölcsöt, és arra is kíváncsi, hogyan termesztik, válogatják és faragják, kerekedjen fel és látogasson el Medgyesegyházára!

Idén már 25. alkalommal ünneplik fesztivállal a Békés megyei település büszkeségét, a külföldön is népszerű görögdinnyét. Itt minden a fekete vagy csíkos héjú, piros vagy sárga bélű csemegéről szó: a dinnyét nemcsak megenni, hanem saccolni, faragni, dobozolni is lehet, sőt a legügyesebbek zsonglőrködhetnek is vele.

Pénteken amatőrzenei-fesztivál és Deák Bill Gyula fellépése, szombaton lovagi torna, Dombóvári István humorista műsora és Republik-koncert színesíti a programot. Lesz megújuló energiákat népszerűsítő játszóház és moderntánc-előadás, vasárnap a Punnany Massif koncertje zárja a fesztivált.

3 hely, amit látni kell a környéken

Vásárhelyi–Bréda-kastély: A Lökösházán található klasszicista stílusú kastélyt és ősfás parkját gyönyörűen felújították. Fő attrakciója az épületre vetített különleges fényfestés, amely minden nap sötétedéskor kezdődik.

Mezőhegyes: Több tucat műemlék épület és a Nemzeti Ménesbirtok kínál látnivalót. Gyalog, kerékpárral vagy akár bérelhető lovas kocsival is fel lehet fedezni a várost.

Nagybánhegyesi Termálfürdő: A családias hangulatú és verhetetlen árakkal dolgozó fürdőt magas ásványianyag-tartalmú gyógyvize miatt messze földről is felkeresik.

Infó: dinnyefesztival.huwww.visitbekes.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: