Ízes Magyarország: Nagymarosi Csípős fesztivál

Szerző: | 2019.08.26 | Hírek

A nyár „legerősebb” fesztiválján csípős ételekkel paprikázzák fel a hangulatot, augusztus 31-én.

Ezen a rendezvényen éppúgy lesz sör, lángos vagy kürtőskalács, akár az ország többi gasztrofesztiválján, viszont itt minden csípni fog: a húsos ételek, fagylalt, kürtőskalács csakúgy, mint a sajtok, kolbászok, gyümölcslevek. A családias hangulatú esemény a helyi termelői piac „erős” napjából nőtte ki magát az ország legnagyobb chilifesztiváljává.

„Ami nem öl meg, az erősebbé tesz”, vallják a szervezők, ezért invitálták meg rendezvényükre a legjelentősebb hazai csípőspaprika-termelőket és kérték fel a helyieket csípős ételek megalkotására.

A tüzes finomságok mellett csípősevő versennyel, paprika-szépségversennyel, koncertekkel, tombolával forrósítják fel a látogatók hangulatát a Fő téren. A város éttermei is csípős ponttá alakulnak, a német nemzetiségi tájház paprikás meglepetéssel hívogat.

3 hely, amit látni kell a környéken 

Szőnyi István Emlékmúzeum, Zebegény: Születésük színhelyén, a XX. század kiemelkedő magyar festőjének egykori lakóházában lehet megnézni a hétköznapokat művészetté emelő Szőnyi-festményeket.

Julianus-kilátó:A Hegyes-tető csúcsán álló kilátóban – izzasztó kapaszkodás után – Pazar kilátást élvezhetünk a Dunakanyarra, a környező hegyekre és Visegrádra.

Királyréti Erdei Vasút:Remek családi program végigzakatolni a Morgó-patak völgyében Kismarostól Szokolyán át Királyrétig, amely a legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelye.

Infó: nagymaros.hu/turizmus

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu