Füstölt, érlelt vagy natúr? Sajtmustra és szabadtéri főzőcskézés Kisteleken.
Húsz évvel ezelőtt a sajtkészítés helyi hagyományaihoz kapcsolódó szakmai programnak indult, ma már gasztronómiai kalandozás a Szeged közelében fekvő Kisteleken megrendezett Sajt- és Gasztronómiai Fesztivál és Mezőgazdasági Kiállítás. A sajtok mellett házi gyümölcslevek, mézek, lekvárok kelletik magukat.
A tehén-, kecske- és birkatejből készült finomságok kóstolgatását kulturális programok színesítik. Lesz néptáncbemutató a Cuháré Táncműhely és a Kender zenekar közreműködésével, a gyerekeket játékos kézműves foglalkozással várják. A Kerecsényi Íjász Egyesület tagjai honfoglaláskori viseletben gabonaőrleményekből készült ételeket kóstoltatnak. A Szent László téren megnézhetjük, hogyan készül a kemencében sült hagyományos házi kenyér. És még szabadtéri főzőcskézés baráti társaságoknak, este szakácspárbaj a sportcsarnokban.
Infó: kistelek.hu,opusztaszer.hu
3 hely, amit látni kell
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark: Sokkal több, mint a Feszty-körkép otthona: interaktív kiállítások, skanzen, különleges jurták és millenniumi Árpád-emlékmű.
Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer:A fűzfafonat-labirintus falai 3,5 km hosszan kanyarognak és a csodaszarvast formázzák, közepén kilátóval. A helyes út megtalálásához többféle kérdéssor segíti a tévelygőket.
Kisteleki Termál- és Gyógyfürdő:A családias hangulatú fürdőben négy medence, szauna és különféle kezelések üdítik fel a vendégeket. A gyógyvíz 2000 méter mélyről, 84 °C-on tör a felszínre.
A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: