Ízes Magyarország: Sörfeszt Eger

Szerző: | 2019.08.08 | Hírek

Bor helyett most egy pohár különleges sörrel a kezünkben élvezhetjük a jó zenét és a nyári esték hangulatát Egerben, augusztus 15. és 17. között.

A jó hideg sör nagyon jól tud esni a nyári kánikulában. Ha a habzó nedűnek saját története és egyedi karaktere van, akkor nemcsak a testünket frissíti fel, de a lelkünket is megsimogatja. A különleges

sör kóstolója ráadásul maga is különlegesnek érezheti magát, hiszen olyat iszik, amit csak nagyon

kevesen ízlelhetnek. Ezért is igyekeznek a Sörfeszt Eger szervezői a hazai gyártású APA-k, IPA-k és

egyéb főzetek legszélesebb választékát felvonultatni rendezvényükön, természetesen a hozzájuk passzoló sörkorcsolyákkal.

A sajátos eljárással készült, különleges ízvilágú sörök forradalmából kár lenne kimaradni.

A fesztivált hatodik alkalommal rendezik meg, bizonyítva, hogy a történelmi borvidéken a sör is főszerepet kaphat egy rendezvényen. A téma mellett a helyszín is extra, hiszen az Agria Park Díszkertjében máskor nem lehet piknikezni, most azonban nyugodtan üldögélhetünk a babzsákokon vagy a sörpadoknál.

A koncertek délutánonként kezdődnek, estefelé dj-k is beszállnak a hangulat fokozásába. Jöhetnek a gyerekek is, mert a színpadot úgy helyezik el, hogy a műsorok alatt zavartalanul tombolhassanak a játszótéren.

ÉLJE ÁT!

  • Élvezze az Egri Termálfürdő kavicsos aljú medencéjében a kövek közül feltörő radonos gyógyvíz erejét! A csúszdákkal csábító strandon a gyerekek sem fognak unatkozni.
  • Hosszabbítsa meg a városi biciklizést az Eger-patak mentén Felsőtárkányig, a kis hegyi falu harapnivaló levegővel, bájos tóval csábít.
  • Húzzon meleg ruhát és ismerje meg Eger titkos történelmét a „Város a város alatt”séta keretében az elfeledett gigantikus pincerendszerben!

3 hely, amit látni kell a környéken

Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont: Bepillantást nyújt a püspökök hétköznapjaiba, megnézhetjük a könyvtárukat, kincstárukat, dolgozószobájukat.

Varázstorony:Gyereket és felnőttet egyaránt elbűvöl a fizika és a csillagászat rejtelmeit bemutató múzeum. Misztikus sötétkamra, Csillagászati Múzeum, Planetárium, Varázsterem, kilátó várnak felfedezésre.

Egri Road Beatles Múzeum:Kelet-Közép-Európa egyetlen Beatles-gyűjteménye, ahol 2000 tárgyi emlék mellett filmrészletek, interjúk, koncertfelvételek mesélnek a kultikus zenekarról.

Infó: agriapark.hu, visiteger.com

http://agriapark.hu/esemenyek.php

https://visiteger.com/

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu/