Ízes Magyarország: Tepertő- és Pörc Fesztivál

Szerző: | 2019.11.12 | Hírek

Berekfürdőn november 16-án bárki ellenőrizheti, a kövérebb szalonnának világos a tepertője, míg a soványé hamar piros lesz.

Tepertő, pörc, kocsonya, hagymás zsíros kenyér forralt borral vagy teával, s a gasztroörömök megfűszerezve kézműves vásárral és színpadi produkciókkal. Kell-e ennél melengetőbb érzés a tél küszöbén? Berekfürdő népszerű fesztiválján évek óta ez a menetrend, ráadásul a látogató ilyenkor az estig nyitva tartó fürdőbe is kedvezményesen térhet be, hogy a gyógyvíz áldásos hatását is élvezhesse.

A legfontosabb természetesen a tepertő és a pörc szakszerű sütése, merthogy tudni kell a csínját-bínját annak, hogyan legyen a tepertő száraz és pergős, vagyis „kopogjon”, s a belőle kiolvasztott zsír teljesen átlátszó maradjon.

Baráti társaságok, családok, helyi civil szervezetek sürögnek-forognak már kora reggel, hogy minden finomság időben az asztalokra kerülhessen.

A zenés programot idén a Kávészünet zenekar és a Kormorán együttes szolgáltatja. 

3 hely, amit látni kell a környéken

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő: Az ország egyik legjobb gyógyhatású vize, a „Nagykunság aranya”, főként reumatikus betegségekre és idegfáradtságra javallott.

 

Poroszlói Ökocentrum: Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszerével, látványetetésekkel, 3D-s mozival és egy héthektáros szabadidőparkkal kínál akár egész napos időtöltést. Tisza-tavi csónaktúrák kiindulópontja.

Pusztai Állatpark, Hortobágy: Autentikus pusztai hangulat őshonos magyar állatfajtákkal, a hucul lovaktól a dagonyázó házi bivalyokig. A gyerekek kedvence az állatsimogató és a fa játszótér.

Infó: berekfurdo.hu

http://www.berekfurdo.hu/

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu