Ízes Magyarország: Vecsési Káposztafeszt

Szerző: | 2019.09.18 | Hírek

A vecsésiek szeptember 21-én és 22-én megmutatják, hogyan lehet a káposzta izgalmas, szórakoztató és persze finom.

Az országos hírű vecsési savanyú káposzta szülőföldjén most két napig degeszre ehetjük magukat a helyben készült káposztás ételekből, miközben a gyalulás és a töltött almapaprika készítésének tudományát is elleshetjük. Kiderül, hogy mekkora az ország legnagyobb káposztája, ki a legügyesebb káposztapakoló, és ki tud egy fej káposztát a leghosszabb ideig maga előtt tartani.

Egy családi savanyító üzem is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, felfedve a védjegyes vecsési savanyúság receptúráját.

A Heimatmelodie Színpadonsváb hagyományőrző zenekarok, a Becherovka Színpadánművészeti csoportok és népszerű előadók váltják majd egymást, szombat este slágerparty, vasárnap este a Magna Cum Laude koncertje dübörög.

A vasárnapi szentmisét és terményáldást felvonulás követi, a kicsiket a Bálint Ágnes Emlékháznál előadásokkal várják.

3 hely, amit látni kell a környéken

Bálint Ágnes Emlékház, Vecsés: Bútorain és személyes tárgyain keresztül közelebb kerülhetünk a bűbájos írónőhöz, kiderül mi ihlette a Mazsoláról, Frakkról, Kukori és Kotkodáról szóló meséket.

Aeropark Budapest: Nyugdíjba vonult repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja mellett, köztük Li-2, TU-154, L-410-es típusú vasmadarak és néhány szimulátor.

Gödöllői Városi Múzeum: A négy állandó tárlattal – köztük a gödöllői művésztelep alkotásaival – és időszaki kiállításokkal hívogató múzeum gazdag gyűjteménye tárlatvezető applikációval is végigjárható.

 

Infó: vecsesikaposztafesztival.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu