Ízesített változattal született újjá a 110 éves Theodora ásványvíz

Szerző: | 2017.05.14 | Céghírek, Hírek

Ünnepélyes keretek közt, a kormány és a megye vezetőinek jelenlétében adták át Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupkeverő technológiáját és csarnokát május 12-én, Kékkúton, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. telephelyén.

A nagy múltú cég önerőből valósította meg a 2,6 millió euró értékű fejlesztést, amelynek eredményeként üzemcsarnok is létesült. Az ünnepi eseményre a Theodora 110. születésnapján került sor, és ezzel valóra vált Balogh Levente elnök egyik álma.

Az eseményen többek között részt vett Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, aki az eseményen elmondta, hogy Magyarország az innovatív termékekkel nagy értékeket képes előállítani. Az új gyártósor hozzájárul ahhoz, hogy az egészséges italok alternatív megoldásaiban vezető hatalommá váljunk.

Balogh Levente elnök ünnepi beszédében arról szólt, hogy a cég jelenleg 38 %-os részesedéssel rendelkezik az ásványvíz piacon, a prémium szegmensben pedig 90% az arányuk. Azzal, hogy ízesített ásványvizeket is képesek már előállítani, reményei szerint az ásványvíz piac felét fogják uralni, és megjelennek az üdítőital szektorban is, hogy az azt vezető multicég „ne érezze annyira egyedül magát”.

TheodoraAlessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa a beruházás átadásán elmondta, hogy az elmúlt két év bebizonyította: a legjobb döntést hozták meg, amikor Balogh Leventével közös céget alapítottak. Külön öröm számára, hogy az együttműködés eredményeképpen Magyarországon az egyik legnagyobb múltú ásványvíz márka sok veszteséges év után nyereségessé tudott válni. A brand fejlesztésével lehetővé vált, hogy a Theodora is követni tudja a világpiaci trendeket ízesített termékeivel.

A beruházás keretében (a szükséges infrastrukturális fejlesztések mellett) 460 négyzetméteres csarnokba telepítették az egyik legmodernebb szirupkeverő technológiát. Ennek köszönhetően a vállalat az üdítőitalokhoz, az ízesített termékekhez szükséges szirupot is helyben tudja készíteni. Az új, környezettudatos berendezések óvják az ivóvízbázist, energia- és víztakarékosan üzemelnek, ezért évente közel 20 százalékkal csökkenthető a gyártáshoz szükséges víz felhasználása, és 10 százalékkal a villamosáram-fogyasztása.

Az évforduló alkalmából a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. a régió környezeti kincseinek védelme iránti elkötelezettségét is megerősítette. Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója és Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az együttműködési szerződés aláírásával újabb öt évre meghosszabbította a közel húsz éves múltra visszatekintő partnerséget, és hivatalosan is átadták az idén felújított Theodora tanösvényt.