Jamie Oliver és a Zsidai Gasztronómiai Csoport a nemzetközi terjeszkedés következő állomásaként Közép-Európában is megnyitja első Jamie’s Italian éttermét.  A nyitás 2016 tavaszára várható Budapest történelmi központjában, a Budai Várban, a Mátyás templomtól pár lépésre.

A Jamie Oliver és olasz mentora, Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte.  Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít. Az étlapon olyan ételek találhatók, melyeket Olaszországban is megtalálunk, gondosan ügyelve a minőségi alapanyagokra.

jamie1A vagány olasz étteremben helyszínen frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja majd a vendégeket. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik majd, a termelők felkutatása már megkezdődött. A konyha az egyedülállóan kiemelkedő minőségű friss alapanyagokra épít, mely a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezi előtérbe, a régióban egyedülálló szempontok szerint, folyamatos beszállítói és alapanyag ellenőrzéssel, a teljes visszakövethetőség mellett. A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, melyet a Zsidai Csoport mellett Londonból is folyamatosan ellenőriznek.

A Jamie’s Italian kétségkívül új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben.

„Éttermet nyitni Budapesten nagyon inspiráló számomra. A Budai Várnál elképzelni sem tudok szebb lokációt egy étterem számára. Egy szuper helyi partnerrel dolgozunk, akivel már most elkezdtük a beszállítók, termelők és munkatársak keresését, alig várom, hogy tavasz legyen és kinyissuk a kapukat!” – nyilatkozta Jamie Oliver.

„Nagyon izgatottak és egyben boldogok is vagyunk, hogy hosszú és alapos folyamat során a 33 éves családi cégünket választotta a világ egyik legelismertebb séfje, Jamie Oliver. Nagy felelősség is ugyanakkor, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.” – mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.