Jelölési felhívás Gundel Károly-díjra

Szerző: | 2017.07.03 | Céghírek, Hírek

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére számos társszervezet közreműködésével idén 4. alkalommal is meghirdeti felhívását a Gundel Károly-díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Az eddigi díjazottak:

Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.

Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.

Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet.

Ennek feltétele az MVI honlapjáról is letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2017. augusztus 23. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapját megelőző napon, 2017. szeptember 22-én pénteken a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartandó sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés átadására ünnepélyes keretek között a 2017. november 19-én vasárnap megrendezendő MVI Gálaebéd keretében kerül sor Budapesten az Öböl Ház Rendezvényközpontban (11. ker. Kopaszi gát 2.) a  szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.

A Gundel Károly-díj felhívása itt, szabályzata itt olvasható.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.