A jövő reménysége: Lendvai Levente

Szerző: | 2020.02.05 | Arcok, Hírek

Az Arany Kaviár ifjú sous chefje nyerte a Jeunes Chefs Rôtisseurs magyar döntőjét, amelyet most először a Sirha BUdapest keretein belül rendeztek meg. 

Lendvai Levente fiatal kora ellenére nem először nyert meg országos versenyt, két évvel ezelőtt ő volt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia commis versenyének győztese is.

A Chaîne des Rôtisseurs Egyesület 2020-ban, immáron 25. alkalommal rendezte meg a Magyarországon üzemelő szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú, 27 év alatti szakácsok versenyét. A Sirha Budapest először adott otthont a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” nemzeti versenynek, amely a verseny történetben szintén először kerül nyilvános keretek között megrendezésre.

Az idei verseny fő célkitűzése a Fenntartható Gasztronómia elveinek népszerűsítése volt, többek között a pazarlás nélküli anyagfelhasználás, a tudatos hulladék szelekció, a vízzel és mosószerrel történő takarékosság, és ezzel egy időben a tiszta, higiénikus, rendszerezett munka kihangsúlyozása.

A versenyzőknek önállóan, a helyszínen bemutatott meglepetés kosár (black box) alapanyagainak felhasználásával 3 óra alatt alatt egy 3 fogásos menüt (hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert) kellett megtervezni és elkészíteni 4 személy részére.

Lendvai Levente jogot nyert arra, hogy Magyarországot képviselve induljon a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2020. évi Világbajnokságon, amely 2020. szeptember 25-én Franciaországban, Párizsban kerül megrendezésre.

Gratulálunk neki!