Ismét ünnepelnek a Juniborászok

Szerző: | 2017.09.25 | Események, Hírek

Szeptember 28 – október 1. között a Szent István téren 33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidékének fiataljai képviseltetik magukat az immár V. Juniborünep forgatagában.

A Junibor Egyesület tagjai a DiVinoval karöltve veszik birtokba négy napra a Bazilika előtti teret, a város egyik legszebb sétálókóstolójára invitálva a borkedvelőket. A 40 év alatti borászokat tömörítő egyesület tagjai között vannak sokadik generációs borászok, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és tapossák ki saját pincéjük útját. Ez nemcsak egy egyesület, hanem baráti társaság is, ami a Junibor és Gasztroünnepen különösen tettenérhető: az este 7-9 közötti fogadóórák inkább hasonlítanak közös „bandázásra”, ahol a vendég egy perc alatt beleolvadhat a borászok szakmázásába és a kóstolást sem kell túl komolyan venni. Ugyanakkor a tételek komolyak: érezhető rajtuk a világátottság, de a családi tradíció és az elődök tisztelete is.

A Juniborünnep most a kreatív „ételmestereknek” is lehetőséget kínál a bemutatkozásra, ott lesz velük többek közt a Kishusom, a Digó Pizza, a The Box Donught, a Zing Burger, a Reinpold’s Kolbice, a Bolka és még sokan mások.

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi és Szabolcs, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Zsófi és Bence, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi és Bence, Kiss Gábor, Sebestyén Csilla és Csabi, Demeter Endre ,Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Hajni és Miklós, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti, Figula Misi, Babiczki László

NYITVATARTÁS:

Szeptember 28. : 16:00-24:00

Szeptember 29-30., október 1. : 12:00-24:00

Az eseményről bővebben: http://juniborunnep.hu/, www.facebook.com/events/273613489797289