A húsgolyó az év street foodja

Szerző: | 2017.05.25 | Hírek, Konyha

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az idei V. Food Truck Show-n, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját pedig a Che-Che food truck-ja nyerte el. Mindkét autó egy évvel ezelőtt mutatkozott be a közönségnek azzal a céllal, hogy új és rendhagyó ételekkel emelkedjen ki a hazai street food kínálatból.

A Kanálgép nevű büfékocsi mögött nem egy csapat, csupán egyetlen séf áll, mégpedig Szalai Dezső, aki egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. Minden külföldi útján megkóstolta az adott ország fasírtjait, húsgolyóit, majd 2016-ban létrehozta saját guruló konyháját. A büfékocsi minden elemében rendhagyó: Szalai Dezső az étlapot és az ételek összetevőit is szívesen variálja, és szezonális alapanyagokat is rendszeresen használ.

Che-CheA Magyar Street Food Egyesület szakmai díját idén a Che-Che food truck-ja kapta, akik szintén egy éve vágtak bele a mozgó árusításba. A  nemburgerezőként feltüntetett étteremben és kocsiban minden szendvicsbe színhús kerül, amit egyedi szószok és friss zöldségek egészítenek ki. Büszkeségük a Che-Che steakszendvics uruguayi angus marhahússal és házi lilahagymalekvárral. Az egyesület a kreatív ételeken kívül az autó kialakítását, és a profi kiszolgálást is díjazta.