Kapros uborkától a gyömbéres malátáig

Szerző: | 2016.07.04 | Céghírek, Hírek

Májusban nyitotta meg első budapesti egységét a Székesfehérvárról indult Damniczki cukrász manufaktúra, ahol széles szorbet-választék és a figyelemfelkeltő ízek vonzzák a vásárlókat.

Az első, 1992. decemberében megnyitott üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek. Damniczki Balázs ugyanis nem elégedett meg a különféle kényelmi termékek, paszták kínálta megoldásokkal, évekkel ezelőtt egy rögös, de szép útra lépett, olyan fagylaltokat kezdett el gyártani, amihez semmilyen kiegészítő anyagra nincs szükség – festék, habosító, aroma biztosan nem kerül termékeibe.

A termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készült fagylaltok széles választéka várja a Hercegprímás utcában lévő cukrászdába érkezőket. Az állandó kínálat 48-féle fagylaltból áll, ami azt jelenti, hogy a teljes szortiment nagyjából 60-65-féle fagylaltot tesz ki, hiszen a szezonnak köszönhetően folyamatosan változik a választék, s ennek megfelelően újabb és újabb ízek jelennek meg a pultban.

damniczkiA kompromisszummentes desszertkészítés és a minőségi alapanyagok kizárólagos alkalmazása azonban még nem feltétlen eredményez izgalmas, kóstolásra hívó terméket. Szerencsére Damniczki Balázsnak különleges érzéke van az új, egyedi ízvilágú fagylaltok, sütemények megteremtéséhez. A klasszikus, tejes alapú fagylaltok és a számtalan szorbet között – a megszokott ízeken túl – olyan nem mindennapi fagylaltokat is kóstolhatunk, mint a kapros uborka, a sós vajas kukorica, a bazsalikomos cékla vagy – az idén az Év Fagylaltja versenyen ezüstérmet nyert – gyömbéres maláta.

A Damniczki cukrász manufaktúra fagylaltjai mellett a sütemények, torták is rendre megmérettetnek a legnagyobb versenyeken, ennek eredményeképp nyerhetett a Damniczki cukrász manufaktúra Somlói revolúció tortája a 2014-es Ország Tortája Versenyen, majd 2015-ben a Fűszeres málna második helyezést ért el.