Karantén Kantin Karácsony: újra összefogtak a sztárséfek

Szerző: | 2020.12.16 | Bennfentes

Folytatódik a séfek összefogása! A Karantén Kantin jótékonysági szakácskönyv ötlete 2020. márciusában, a pandémiás időszak kezdetekor született, 20 ismert gasztronómiai szereplő összefogásával.

Tavasszal, az adományoknak köszönhetően 2300 élelmiszercsomagot küldtek ki a séfek, 1500-at kilenc kórházba, 800-at pedig non profit partnerük, a Budapest Bike Maffia által rászorulóknak.
Most elkészült az újabb kötet , ami ismét példátlan és önzetlen összefogással született,  a digitális szakácskönyv a magyar médiában gyakran szereplő és elismert 20 séf és gasztronómiai szakember receptgyűjteménye, amely ezúttal karácsonyi ötleteket és ételeket tartalmaz. A szakácskönyv mától letölthető, az adományokért pedig kedves gesztusként karácsonyi élelmiszercsomagot küldenek az egészségügyi dolgozóknak, valamint rászorulóknak. A jelenlegi kötet majd 100 oldalon 25 karácsonyi ételt mutat be a mostani kitűzött cél, 500 karácsonyi vacsoracsomag az egészségügyi dolgozóknak akik ugyanúgy küzdenek mint a kórházakban nap mint nap mint az első hullám idején.
Az egészségügyi dolgozók felé elsősorban gesztust szeretnénk gyakorolni, és jelképes karácsonyi vacsoracsomagokkal szeretnénk nekik egyrészt köszönetet mondani, illetve tehermentesíteni őket. Az adományok másik részéért pedig a Budapest Bike Maffia által felkarolt rászorulók kapnak élelmiszercsomagokat. Az adományokat a válsághelyzet által szintén komolyan érintett, elsősorban családi éttermek,pékségek,cukrászdák készítik el. Így próbálunk  segíteni ezeknek a kisvállalkozásoknak is.
A Karanténkantinban összefogás résztvevői:
Fördős Zé, Sárközi Ákos, Rácz Jenő, Gáspár Bea, Wossala Rozina, Bernáth József, Krausz Gábor, Wolf András, Vomberg Frigyes, Gianni Annoni, Havas Dóra, Marton Adrienn, Pataky Peti, Lázár Chef , Steiner Kristóf, Lakatos Márk, Vajda Pierre, Rákóczi Feri, Jókuti András, Mautner Zsófi
Szakmai partnerünk a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, ők a hiteles garancia arra, hogy jó helyre megy a segítség. A Kamara titkárságával napi kapcsolatban vagyunk, velük konzultálunk arról, hogy az adományok a lehető leghatékonyabban segítsenek, azaz hova, mit küldjünk.
Alapítványi partnerünk a segítő munkában óriási tapasztalattal bíró Budapest Bike Maffia, a projekt velük közös együttműködésben valósul meg, a támogatások így a leginkább nélkülöző embereknek is segítenek. A Budapest Bike Maffia 2011-ben jött létre: célja a rászoruló családok, szociális intézmények ellátása.

 

A könyv megvásárolható és letölthető itt :