Kávé és csúcsgasztronómia

Szerző: | 2016.04.04 | Hírek, Italsor

A Nespresso 2008 óta a Bocuse d’Or hivatalos kávépartnere, és tavaly novembertől a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatója, most pedig a prémium kávé és a csúcsgasztronómia egyesítésével olyan rendezvényt honosított meg „Atelier” név alatt, amely lehetőséget ad arra, hogy a vendégek testközelből tapasztalhassák meg a gasztronómia új dimenzióját.

A résztvevők lehetőséget kapnak, hogy elismert séfek társaságában sajátítsanak el professzionális trükköket és szakmai fogásokat, illetve kifinomult recepteket készítsenek el és kóstoljanak meg. A vendégek természetesen nem csak az ételek, hanem a borpárosítások és a kávék világában is elmerülhetnek.

A budapesti Nespresso Atelier rendezvényre április 27-én kerül sor a Kopaszi gáton, az Öbölház Rendezvényközpontban. Az exkluzív eseményre Nespresso Club tagok, a Nespresso online nyereményjátékának nyertesei, VIP vendégek, a média képviselői, illetve bloggerek kapnak meghívást. A rendezvényt 3 különleges kávépillanat köré szervezik: a brunch, az ebéd, illetve a vacsora keretén belül különleges érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal várják a vendégeket.

Az esemény során három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista szakértelme egyesül a Nespresso kávészakértelmével, ennek az egyedülálló kombinációnak az eredményét élvezhetik a vendégek a nap során.

A résztvevők közreműködésével a nap folyamán közel 500 fogást készítenek el a séfek, a kávészakértők pedig több mint 200 kávékoktéllal gondoskodnak a Nespresso Atelier élményről.

A Nespresso Atelier közreműködő szakértői: Volenter István, Segal Viktor, Tivadar György (Búsuló Juhász), Somlyódy-Gerő Eszter (Sütizz), Csorba Gábor sommelier és Tóth Sándor barista.

További részletek: https://www.nespresso.com/hu/hu/pages/atelier