Kávéillat és bárhangulat a Millenárison

Szerző: | 2019.02.14 | Események, Hírek

Tudósítónk beszámolója a tízéves KávéBár Bazárról.

Idén február 9-10-én szerveződött a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tízéves KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka adott otthont. A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, s három szakmai bajnokság is zajlott.

A Magyar Cup Tasters Bajnokság nyertese Németh Attila (Flow Specialty Coffee Bar&Bistro) lett, így ő képviseli hazánkat a nyári, berlini világdöntőn. A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Szabó Diána (Tortaművek), a kreativitásra építő, s elsősorban a bártenderek számára meghirdetett Cold Brew Cocktail verseny, vagyis a kávékoktél készítés idei bajnoka pedig Horváth Réka (Société Budapest). A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta mindkét napon.

Február 9-én 13:00 órától Szöllősi Lívia vezette a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében zajló kávéfelismerést, őt követte Lonkai Márton home barista workshopja, majd indonéz kávékóstoló zajlott az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, Szongoth János közreműködésével. Várady Tiborpanelbeszélgetése ezúttal a vendégekkel történő kommunikációt járta körbe, Riedl Annamáriával és Nagy Zoltánnal kiegészülve vitatták meg, a vendég-vendéglátó viszonyt. A napot Varró-Túróczi Anett pezsgőkurzusa zárta, melyhez izgalmas kóstolókat is kaptak a résztvevők.

A cikk folytatása a turizmus.com weboldalon olvasható.