Kérdőív a fenntarthatóságról

Szerző: | 2023.11.17 | Hírek

Kérdőíves felmérést indít a Budapest Convention Bureau az aktuális fenntarthatósági helyzetkép minél pontosabb megismerése céljából.

A fenntarthatóság megkerülhetetlen hatással van az üzleti rendezvényekre is világszerte. A Budapest Convention Bureau (BUDCB) fontos célja, hogy Magyarország környezetvédelmi szempontból is versenyképes legyen a MICE-szektorban. Azt szeretnék elérni, hogy hazánk a hivatásturisztikai szereplők számára a gasztronómia és a kiváló rendezvényhelyszínek mellett a fenntarthatóság miatt is vonzó legyen. Ennek érdekében a BUDCB felmérést végez a hazai szolgáltatók körében a témát érintő meglátásaikról és gyakorlataikról. A megosztott információkat az országos MICE-szegmenst célzó stratégiájában osztja majd meg a szervezet a szakmai közönséggel.

Nemzetközi kutatások szerint a rendezvényszervező szakemberek 80 százaléka számára fontos szempont a fenntarthatóság a találkozók és rendezvények tervezésekor. A nemzetközi szervezetek 82 százaléka fenntarthatóságot érintő kiválasztási kritériumok mentén hozza meg döntését. Sőt, 61 százalékánál a beszállítók kizárását is okozhatja, amennyiben a kivitelezőnél nem térnek ki erre a szempontra a rendezvény kapcsán. ­­

A Budapest Convention Bureau országos stratégiaalkotást is magában foglaló kezdeményezésével szeretne a hazai MICE-szektornak segítséget nyújtani annak érdekében, hogy a szektort érintő elvárásoknak könnyebben megfeleljenek.  A stratégiát a szervezet év végégig alakítja ki nemzetközi és hazai szakértők bevonásával. A dokumentum elkészítésének egyik fontos eleme az aktuális helyzetkép minél pontosabb megismerése is, amelynek kivizsgálására kérdőíves felmérést indítanak.

Az alig néhány perc alatt kitölthető, angol nyelvű kérdőív ITT érhető el.
___________________________________________
Forrás: turizmus.com
Nyitókép: 123rf.com