Keresik az ország legfinomabb kakaós csigáját

Szerző: | 2016.02.17 | Események, Hírek

Nagy országos kakaós csiga show készülődik: ez a lassan hungarikummá váló, tipikusan pékségekben kapható sütemény főleg a fiatalabb korosztály körében örvend nagy népszerűségnek. De hogy melyik pékségé lesz a legfinomabb, az március 11-én derül ki a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Kiállításon, a Syma Rendezvényközpontban.

Március 11-én pénteken a szakmai látogatók ismerhetik meg a legízletesebbnek választott csiga elkészítési módját, a Magyar Pékszövetség szervezésében. A nagyközönség számára március 12-én szombaton 12.00-14.00 óra között kerül sor a győztes finomság bemutatójára, valamint a kóstolásra, és ekkor lesz hallható a szakmai zsűri értékelése is.

A március 10-12. között megrendezendő szakkiállítás elődjét, 2014-ben közel hatezer szakmai látogató kereste fel. Idén is bíznak a „laikus” látogatók élénk érdeklődésében.

A rendezvényre mindazok jelentkezését várják, akik a sütőipar, cukrászat és gasztronómia területén alapanyagok gyártásával, forglamazással, gépeladással vagy más kapcsolódó termékkel, illetve szolgáltatással foglalkoznak.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében a kiállítás ideje alatt és annak helyszínén, március 10-11-én kerül sor a 2016. évi Magyarország Tortája verseny első körös zsűrizésére. A nevezésről és a részletekről további információt a www.cukraszat.net oldalon találunk.

A Bagatechről bővebb információ: www.bagatech.hu

(Kép: mindmegette.hu)