Két új projekt a Borászok Borásza Alapítványtól

Szerző: | 2016.06.14 | Hírek

A 10. Borászok Borásza Díjátadó gálán borszakmai szempontból is mérföldkőnek számító bejelentéseket tettek a szervezők: elindították a Borászok Borásza Ösztöndíjprogramot és megmutatták a Borász Csillagok megvalósítási terveit.

A szőlész-borász alapképzésben részt vevő hallgatók részére indított Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos. Az ösztöndíjat elnyerő fiatal 1 millió forintot kap külföldi gyakorlathoz és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely BorászokBorászánál vagy a díj jelöltjeinél. A következő linken megtekinthető az ösztöndíjprogram részleteit tartalmazó kisfilm. A hallgatók a tanszékeken kaphatnak részletes felvilágosítást.

A Belváros-Lipótvárosi Önkormányzattal együttműködésben folyamatban van az emlékmű-program elindítása, a Borászok Borásza Csillagok engedélyeztetése és megvalósítása. A tervek szerint a Zrínyi utcában hamarosan megjelennek a Borászok Borászainak emléket állító elegáns csillagok.