Ki mit szeret: a világ kedvenc elvihető ételei

Szerző: | 2021.05.19 | Hírek, Konyha

Könnyű megérteni, miért szereti Európa a pizzát. Ahogy Japánban a sushi, Kínában pedig a kínai ételek szerepelnek a bestseller listán. De sushi Brazíliában? Pizza Szaúd-Arábiában? Kínai étel Ausztráliában?

Törökország kedvence a tészta, míg az oroszok inkább a kebabot részesítik előnyben, amely Ön szerint talán fordítva lenne. Indiában pedig, a curry országában, ki gondolná, hogy az emberek a pizzát jobban kedvelik? Felfordult volna a világ? Az ízek nyilvánvalóan nemzetközivé váltak, különösen az elvihető ételeknél, ezért a helyi konyháknak alkalmazkodniuk kell a változatosabb receptekhez.

Nemzetközivé váltak az ízek (Nagyításhoz kattintson a képre!)
Forrás: Google trends/moneybeach

„Nem minden étel egyformán alkalmas elvitelre vagy kiszállításra” – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatója. „A legjobban eladható ételek a pizza, a tészta és a kínai lettek.” Ezek az ételek könnyen elkészíthetőek, gyorsan fogyasztási hőmérsékletre hozhatók és úgy szállíthatóak ki, hogy otthon is jól nézzenek ki a tányéron.

De Szekeres Tibornak van még egy tippje a sikeres ételkiszállítási vállalkozáshoz: az állandó élelmiszer-minőség: „Különösen akkor, ha az ügyfelek gyakrabban választják ugyanazt az ételt, biztosak akarnak lenni abban, hogy minden esetben azt a minőséget kapják, mint legutóbb.” Ezért ajánlja ügyfeleinek az intelligens főzési rendszereket, mint például az iCombi Pro kombipárolót, amely lehetővé teszi a már egyszer definiált főzési folyamatok újra és újra indítását, biztosítva minden alkalommal ugyanazt a minőséget.

És nemcsak egy ételre vonatkozóan, hanem több ezer nemzetközi receptre. Így az iCombi Pro segítségével elkészítheti a világ legkedveltebb elvihető fogásainak teljes választékát. És ha az ízlés trend néhány hét múlva megváltozna a világban, nem számít – az iCombi Pro-nak az is  menni fog.

(X)