Kihirdették az ország legjobb sajtjait

Szerző: | 2019.10.16 | Hírek

Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri dönt az ország legjobb sajtkészítményeiről.

A magyar sajtok legnagyobb seregszemléjén három kategóriában kerültek kiválasztásra a legjobb minőségű sajtok. A termékeket október 12-én és 13 -án Budafokon lehetett megkóstolni.

Nyilvánosságra kerültek az ország legjobb sajtjai Budafokon, a Törley Pezsgőmanufaktúrában. Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át a díjazottaknak az elismerő oklevelet. A VII. alkalommal megrendezett Magyar Sajtmustrán három kategóriában nevezhettek a versenyzők, juh-, tehén- és kecskesajt mintákat kóstolhattak a zsűri tagjai.  121sajt közül számos kiemelkedő termék érkezett, nehéz volt a nemzetközi és hazai bírálóbizottság döntése.

Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár az elismerő oklevelek átadása előtt köszöntőjében kiemelte, a magyar sajt közös ügyünk, elismertségének növelése napjaink feladata. Éppen ezért örülünk az olyan lehetőségeknek, mint ez a rendezvény, ahol a minőséget és szakmaiságot testközelből tapasztalhatják meg a fogyasztók. Hálát adhatunk mind az egyre bővülő termékpalettáért, mind a sajtkészítők szaktudásáért is. Köszönetet érdemelnek a töretlen hitért, amely vezérli munkájukat. A magyar sajttermelés az utóbbi években nagy fejlődésnek indult. Ezt a lendületet és elszántságot mutatják a díjazott termékek is. Hegedűs Imre, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének alelnöke szerint a sajtkészítők összefogása a legnagyobb hozadéka a mai rendezvénynek. A mostani hetedik sajtmustrán tapasztalták meg igazán, hogyha a szakma együttműködik, számos új lehetőség nyílik meg a számukra.

Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok:

  • Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
  • Parenyica Sajt – Gyugos Bence
  • Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán