KisBécs, nagy lendület – osztrák borszaküzlet és kávézó nyílt Budán

Szerző: | 2015.04.23 | Hírek, Konyha

Hogy miért éppen KisBécs? Az osztrák boroknak talán sehol nincs Magyarországon ekkora választéka, mint itt. Százféle bort lehet vásárolni, 10-20 mindig nyitva is van, hogy akárcsak egy-egy pohár hűs fehérrel koccintsunk.

Kávék, házi üdítők, szendvicsek, helyben készült, de be is csomagolható saláták, kézműves pékségtől vásárolt kenyérfélék, finom tortaszeletek – egy gondosan kiválasztott cukrászdából – alkotják a napi, friss kínálatot, eleget téve a trendeknek.

Már reggel 7-kor kinyitnak, hogy a környékbeliek még munka előtt beugorhassanak egy bécsi kávéra és ropogós péksüteményre. Hétköznaponként este 6-tól kínálnak bort, de szombaton már délben is bontanak palackot azoknak, akik a parányi teraszon költik el az osztrák sajtokból, sonkákból, kenyérre való pástétomokból álló déli ebédjüket.

Kálmán András és barátai azt sem bízzák a véletlenre, hogy milyen bort ajánljanak a vendégnek: egy pillanatok alatt kitölthető tesztlap átböngészése után kínálnak olyat, amely a kérdések megválaszolása után megfelel a betérő ízlésének.

Az egyedi belső design, az egyszerű, de mutatós kellékek, virágok teszik vonzóvá a fiatalos lendületű üzletet, amelynek máris kialakult a törzsvendégköre.

Információ: https://www.facebook.com/KisBecs