Kolbice-tól Kobe Sausages-ig

Szerző: | 2016.04.26 | Céghírek, Hírek

„Szerettük volna a Magyarországon oly népszerű kolbászfogyasztást egy új formában, modernebb, a fiatalok által könnyebben kezelhető módon divatosabbá tenni. Egy olyan változatot hoztunk létre, mely egy kicsit eltér a hagyományostól és felveszi a versenyt a manapság mindenhol jelenlévő burgerrel, pizzával, gyrossal. Egy magyar street food kitalálása és megvalósítása volt a cél, így jött létre a Kolbice. A kolbász, a kenyér adott volt, mi egy új formát, egy új fogyasztási módot, és a zsíros, erősen fokhagymás ízvilág helyett egy lágyabb, enyhébb, a fiatalok által is elfogadhatóbb zamatot társítottunk hozzá ropogós kenyértölcsérrel – mondja Behovits Attila alapító-tulajdonos a Kolbice születéséről.

A cég egy éve önálló úton jár, az egységes márkanév a Kobe Sausages lett, s az ötletgazda Behovits Attila immár egyedüli tulajdonosként határozza meg a termék- és stratégiai fejlesztéseket. Az elmúlt egy évben a kolbice (minikolbász kenyértölcsérben) mellett megjelent a kobu (kolbászburger) többféle verziója, amelynek kolbászkái 100% szürkemarha vagy lazachúsból készülnek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül. A szürkemarha kolbászok a Szomor Húsüzemnek, a lazackolbászok pedig a Vörös Homár Belvárosi Halpiac és Gasztrobár profi csapatának köszönhető.

kobe1Új termékskálájukon idén tavasztól a kolbas (kolbász basket) és a kolbites (kolbászkák kenyér nélkül, zöldséggel) is megjelenik. A kolbites azoknak szól, akik kenyér nélkül szeretnék élvezni a minikolbászkákat és feltéteket, a csípősre vágyóknak a Kolbas Mexicana chili-élményét ajánlják. Újdonság a Kobu Grey, vagyis a 100% racka juhból készülő kolbászburger, a nyár egyik slágere pedig a Kobu Street lesz, amely könnyen fogyasztható utcai étel, a kolbász itt mini bagettbe kerül.

A kínálat már nemcsak itthon, hanem az országhatáron túl is megjelenik, Romániában Kolozsváron nyitottak üzletet, Lengyelországban is megjelent a Kobe Sausages, hamarosan pedig Ausztria, Csehország és Szlovákia következik. Itthon pedig öt budapesti, egy kecskeméti és egy jászberényi partnerük van, food truck-jaikkal kitelepülést is vállalnak.