Kombisütők, tévék, kártyaelfogadó és pálinka az első üzleti reggelin

Szerző: | 2015.05.27 | Hírek

Május 27-én első alkalommal szervezett a Vendéglátás magazin üzleti reggelit, amely azonnal telt házat vonzott az Eiffel Bistroba. A hagyományteremtő rendezvény célja, hogy kapcsolatfelvételi lehetőséget teremtsen a vendéglátás szakemberei és a beszállítók között.

A Rationalnál séfek és mérnökök együttműködésével születnek meg a legújabb igényeket kielégítő kombikészülékek, amelyek legújabb darabja, a Self Cooking Center 5 Senses egy éve debütált – mondta el Szekeres Tibor, nemzetközi értékesítési igazgató. A berendezés az öt érzékszervünkhöz hasonlóan észlel, felismer, szinte tapint, lát és hall, ráadásul előre gondolkodik. A világszerte 86 helyszínen lévő Rational egyébként élő főzőbemutatókat is tart (amelyekre honlapjukon lehet jelentkezni), és nemrég országjáró road-showra is indult, amelynek keretében 18 várost járnak be munkatársai

A Samsung digitális képalkotási megoldásait szállodák és éttermek számára egyaránt ajánlja Burom Zoltán B2B sales menedzser. Az „okoskészülékek” számos méretben elérhetőek, akár offline módban is lejátsszák a beléjük táplált információt és vezérlésükhöz mindössze egy laptop szükséges. A központi szerverről könnyen menedzselhető tartalmak célcsoportnak, napszaknak vagy egyéb paramétereknek megfelelően váltogathatóak, akár előre programozva is, és nem igényelnek komolyabb beruházást, sőt, értékesíthető felületüknek köszönhetően akár bevételt is termelhetnek.

Napi 8 millió tranzakciónak köszönhetően 24 óra alatt több mint 154 millió svájci franknyi összeg megy át a Six Payment rendszerén. A magyar piacra 2008-ban belépett, a svájci tőzsde rendszerét is kiszolgáló cég ma már a legnagyobb bankfüggetlen kártyaelfogadó, amely folyamatosan növekvő portfóliójának fele az idegenforgalomból és vendéglátásból áll, és a rendszer 84 pénznemet fogad el – mutatott rá Ács Zoltán országmenedzser.

A Villányi Pálinka készítői nem csupán a kiváló minőségben, hanem a fenntarthatóságban is hisznek, ezért nem riadnak vissza a pálinka melléktermékéből készülő biogáz gyártásától sem – tudtuk meg Simon Anita kereskedelmi igazgatótól. A 2007-ben alapított cég borászoktól vásárolja a törkölyt, a környékbeli termelőktől a gyümölcsöt, amelyekből olyan különlegességek is készülnek, mint a zölddió pálinka, a 70 százalékos törköly vagy éppen az EXR brandy. Ám a szőlőmaradványokból nem csak italok, hanem szőlőmag-olaj és – liszt is készül.