Konyhába, grillezésre tervezték a Gastro palackokat

Szerző: | 2015.06.29 | Céghírek, Hírek

Új típusú palackokat fejlesztett a Prímagáz Zrt., kifejezetten főzésre, illetve a vendéglátó szektor számára. A Gastro Mini és Gastro Maxi gázpalackokról kedvező visszajelzéseket adtak a felhasználók, akik eddig kipróbálták. A Gastro Mini a főzésen kívül arra is alkalmas, hogy a teraszfűtőket üzemeltessék vele, alacsony kialakítása miatt szinte minden ilyen készülék talpában elfér.

Főzésre, sütésre, grillezésre fejlesztett gázpalackokat a Prímagáz Zrt. A Gastro Maxi palackok 23 kilogramm töltetsúlyú PB-gázt tartalmaznak, alkalmasak arra, hogy nagyobb társaságnak is főzzenek, grillezzenek velük. Akár többnapos fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken is használhatók, tartósan rendelkezésre állnak – mondta a Prímagáz műszaki vezetője. Kirilly Tamás hozzátette, ezt a típust kedvelik a rendezvényszervező, partiszervizes cégek, ugyanis jól használható az ételek melegen tartására, vagy a sátrak fűtésére hűvösebb időszakokban. A PB-gáz nagy előnye a főzés területén, hogy egyenletes, magas hőteljesítményt ad le. Fűtőértéke mintegy 2,5-ször magasabb, mint a földgázé, ezáltal gyorsítható a folyamat, ha nagyszámú vendégnek készül az étel. A konyhában jól kiszámíthatóak a sütési, főzési idők, nem ingadozik a hőmérséklet, mint például a fatüzelés esetén. Fixen telepített vendéglátóhelyek, büfék számára is megfelelő megoldás, alkalmas például tűzhelyek üzemeltetésére, meleg víz forralására a főzéshez, mosogatáshoz.

Fontos szempont a környezet védelme, a PB-gáz a fosszilis energiahordozók közül a legtisztábban égő anyag. Olyan helyeken is alkalmazható, ahol fontos, hogy a vendégek ne legyenek kitéve kellemetlen szagoknak, füstnek, ami például a fával grillezés során óhatatlanul megtörténik – ismertette a műszaki igazgató.

gastro_miniA Gastro Mini palack 11 kilogrammos töltetsúlyú, inkább az otthoni sütés-főzésre, vagy kisebb társaságok kiszolgálására alkalmas. Propángázt tartalmaz, és gyorscsatlakozóval látták el, hogy könnyű és egyszerű legyen a csere. A Mini palack nagy előnye, hogy a grillezéshez is ideális, alacsony kialakítása miatt a legtöbb gázos grillsütőhöz csatlakoztatható. A gázzal működő grillkészülékek kedveltek a sütögető társaságok körében, de a vendéglátásban is jó szolgálatot tesznek a grillteraszokon. Gázzal gyorsan elkészül az étel, folyamatosan kiszolgálható nagyobb létszámú vendég is. Ennek a palacktípusnak az az előnye, hogy kicsi, könnyen mozgatható, illetve szállítható – mondta Kirilly Tamás.

A Gastro Mini palackok másik jellemző felhasználási módja a teraszfűtők üzemeltetése. A vendégek részéről szinte már elvárás, hogy a nyitott teraszokról, kerthelyiségekből a hűvösebb tavaszi, nyári estéken, vagy ősszel se kelljen bemenniük melegedni, a vendéglátóhely gondoskodjon a terasz fűtéséről. Teljesítménytől függően egy-egy ilyen készülék, 20-25 négyzetméteres területet is képes besugározni, az ára pedig egy szezon alatt megtérül azzal, hogy a külső területeken is folytatódhat a kiszolgálás. A zárt helyeken való dohányzás teljes betiltása óta még fontosabbá vált, hogy a teraszokon füstölhessenek a dohányzó vendégek. A Gastro Mini palackokat úgy alakították ki, hogy szinte bármelyik teraszfűtő hőgomba talpába könnyen illeszkedjenek – zárta a műszaki vezető.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen bennünket!

06-40-45-50-50 www.primagaz.hu

www.primanet.hu 

Szerződéskötését, rendelését apróbb Prímagáz ajándékkal háláljuk meg, amennyiben a VENDEG201505 promóciós kódra hivatkozik! (x)