Konyhatúra a MÁRGA Budapestben

Szerző: | 2017.07.12 | Hírek, Konyha

Hazai, régiós alapanyagokkal a „pannon konyhára” fókuszál a pesti belvárosban az egy éve nyílt Márga Budapest.

Horváth Ákos séf – aki az Onyxban és az Aranykaviárban töltött “tanulóévek” utána a korábban ugyanitt működő Loulou konyháját vezette – fiatal csapatával kreatív, klasszikus hazai alapanyagokra és fogásokra építő konyhát vezet, újszerű megközelítésben. Az étlapon füstölt pisztráng, mangalicakolbász, szikiponty, szürkeharcsa, szarvas, mangalica, sóska egyaránt szerepel, akár meghökkentő párosításokban – utóbbi például a desszertek közt, mousse-ként, rebarbarával és eper sorbet-val szerepel.

Az étterem házigazdája, Deli János szintén komoly tapasztalattal érkezett a Székely Mihály utcába, hiszen a Heston Blumenthalnál is megforduló szakember korábban a Csalogány26, az Aranyszarvas, a MÁK Bisztró csapatát erősítette, mielőtt a csopaki Márgát nyitotta. Az üzletvezető Gellért Bence pedig a Gundelben megalapozott tudását Londonban fejlesztette tovább Angela Hartnettnél, mielőtt hazatérve a Loulouhoz igazolt üzletvezetőnek.

Hétköznaponként délben jó ár-érték arányú ebédmenüvel várják a vendégeket, este pedig az á la carte étlap mellett választható a Konyhatúra is, amely voltaképpen a Márga degusztációs menüje, mely kiváló magyar borpárosításokkal  is kérhető. Ebben a verzióban jelenleg először füstölt pisztráng kucsmagombával, uborkával és retekkel, majd fehér spárga kacsamájjal és spárga sabayonnal körítve érkezik a tavaszi zöldségekkel gazdagított csuka halászlé előtt. A főétel szarvasgerinc zellerrel, rebarbarával és borókával, a desszert pedig zöldalma mousse kakukkfűvel, törökmézzel és kecsketej fagylalttal. A Konyhatúra utolsó állomásaként a petit fours-t a vendégek az étterem konyhájában fogyaszthatják el, ahol a séffel is találkozhatnak.